Укида се Бус-плус?

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска ТВ)

Београд – Наредну годину могао би да обележи најављени почетак градње метроа, измештање Старог савског моста, али и укидање система наплате Бус-плус.

Град Београд је, наиме, пре неколико дана расписао тендер за израду Пројекта унапређења система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу на територији престонице.

Циљ је, како стоји у тендерској документацији, „припрема будућих активности у циљу превођења постојећег система у будуће жељено стање без скоковитих промена и непредвиђених околности, односно довођење система у стање потпуне уређености и стабилности прихватљиво за Град Београд и потенцијалног будућег партнера“, преноси „Блиц“.




Подсећамо, систем Бус-плус је ступио на снагу 1. фебруара 2012. године, али је веома интересантно да, према тендерској документацији, уговор истиче већ у септембру 2020. пошто је десетогодишња сарадња Града Београда и конзорцијума на чијем се челу налази фирма „Апекс“, озваничена у септембру 2010, а у међувремену је освежена са чак шест анекса, од којих је последњи парафиран у септембру 2015.

Од првог дана Бус-плус је био на мети најразличитијих критика, оправданих али и неоправданих. Мора се признати да је те 2012. у историју послат један застарео и проблематичан систем који је био подложан разним махинацијама.

Приватни партнер је уложио опрему и софтвер вредне 12,15 милиона евра без ПДВ-а, а заузврат је добио право да, на основу уговора, сваког месеца инкасира 8,53 одсто прихода од продатих карата.

„Систем је испољио доста слабости, пре свега у погледу контроле путника и честих промена у тарифној политици, створила се општа атмосфера да куповина карте није обавезна, контрола је била отежана услед недостатака овлашћења и надлежности контролора, њиховог недовољног броја, неефикасног начина утуживања корисника…“, стоји између осталог у документу Града Београда.

Такође, као потенцијални проблеми означени су и „давање бесплатног превоза за лица старија од 65 година, укидање обавезне валидације за путнике са месечним картама…“.




Град Београд је, иначе, имао могућност да и пре истека, раскине уговор са „Апексом“. Иако је у једном тренутку то најављивао тадашњи градоначелник Синиша Мали, од тога се одустало, а један од разлога је била сума која је у том случају требало да се исплати приватном партнеру.

По слову уговора, Град Београд је 2016. могао да раскине уговор и откупи систем за 5,6 милиона евра, 2017. за 4,6 милиона, 2018. за 2,4 милиона, а у 2019. која је осма година експлоатације система за „само“ милион евра. И то би сигурно било учињено да је постојало иоле квалитетно алтернативно решење.

Реално, Град Београд има неколико опција на столу: да продужи уговор са „Апексом“, да нађе новог оператера или да потпуно промени систем наплате карата у градском превозу.

Бус-плус је донео доста добрих ствари: уместо папирних добили смо модерне пластичне карте, на станицама су се појавили дисплеј екрани који показују када стижу возила, а то исто је могуће сазнати и путем бесплатне апликације или слањем СМС поруке.

Највећи проблем је што је приватник преузео и обавезу организовања контролора, а многима није било по вољи што им је сваког месеца припадало 8,53 одсто прихода од продатих карата.

Блиц



Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.