Социјалисти испадају из игре: Ништа од предизборне коалиције СПС-СНС

0

Дачић и Вучић (Фото: Јутјуб)

Политика и Новости у данашњим штампаним издањима се баве најавама предизборних и постизборних коалиција, а главна је тема да ли ће СПС и СНС ићи заједно или одвојено на пролећне изборе.

Тако Политика под насловом “СНС и СПС иду одвојено на изборе”, пише да ће напредњаци и социјалисти на парламентарне, покрајинске и локалне изборе ићи одвојено, тачније у коалицији са мањим странкама и својим традиционалним партнерима, док се након избора очекује велика коалиција по моделу да се власт у држави преслика на локални ниво.

И док Политика пише да понуда лидера социјалиста Ивице Дачића о заједничком наступу с напредњацима на изборима није одбачена, али ни прихваћена у врху напредњака, Новости преносе да су “Дачић и Михајловићева у клинчу због листе”.



Извор Политике из СНС се позива на последња истраживања јавног мнења која њиховој странци дају 55 одсто, због чега је, сматра, бесмислено да иду у коалицију са социјалистима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С друге стране, социјалисти кажу да би им тако кампања била јефтинија, јер ако иду самостално, како за Политику каже један социјалиста, треба им пет милиона евра, а социјалистичка партија, додаје, годинама кубури са финансијама.

Извор Политике из СПС каже и да нико, тачније ниједан орган странке није предложио заједничку листу, али и да је сигуран да би та идеја “прошла” уколико би дошла од Дачића.

Управо је Дачић и предложио предизборну колаицију, а за сада је одговор стигао једино од потпредседнице СНС Зоране Михајловић, која је уверена да је таква понуда резултат жеље социјалиста да очувају своје позиције.

Прочитајте још:  Предраг Колувија и "Јовањица" подржали снимање домаћег хит филма „Јужни ветар“ - о рату нарко кланова



Дачић је на то одговорио да он коалицију није ни предложио Михајловићевој, те да ће о томе разговарати само с Александром Вучићем, уз појашњење да је коалицију предложио због јединства државне политике, а не због страха од резултата.

Како било, Политика најављује да ће о могућнсоти сарадње напредњаци формално разговарати на седници Главног одбора странке која се очекује наредних дана, уз коментар да је мало вероватно да СНС и СПС изађу на изборе на једној листи.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *