Социјалисти испадају из игре: Ништа од предизборне коалиције СПС-СНС

Дачић и Вучић (Фото: Јутјуб)

Политика и Новости у данашњим штампаним издањима се баве најавама предизборних и постизборних коалиција, а главна је тема да ли ће СПС и СНС ићи заједно или одвојено на пролећне изборе.

Тако Политика под насловом „СНС и СПС иду одвојено на изборе“, пише да ће напредњаци и социјалисти на парламентарне, покрајинске и локалне изборе ићи одвојено, тачније у коалицији са мањим странкама и својим традиционалним партнерима, док се након избора очекује велика коалиција по моделу да се власт у држави преслика на локални ниво.

И док Политика пише да понуда лидера социјалиста Ивице Дачића о заједничком наступу с напредњацима на изборима није одбачена, али ни прихваћена у врху напредњака, Новости преносе да су „Дачић и Михајловићева у клинчу због листе“.Извор Политике из СНС се позива на последња истраживања јавног мнења која њиховој странци дају 55 одсто, због чега је, сматра, бесмислено да иду у коалицију са социјалистима.

С друге стране, социјалисти кажу да би им тако кампања била јефтинија, јер ако иду самостално, како за Политику каже један социјалиста, треба им пет милиона евра, а социјалистичка партија, додаје, годинама кубури са финансијама.

Извор Политике из СПС каже и да нико, тачније ниједан орган странке није предложио заједничку листу, али и да је сигуран да би та идеја „прошла“ уколико би дошла од Дачића.

Управо је Дачић и предложио предизборну колаицију, а за сада је одговор стигао једино од потпредседнице СНС Зоране Михајловић, која је уверена да је таква понуда резултат жеље социјалиста да очувају своје позиције.Дачић је на то одговорио да он коалицију није ни предложио Михајловићевој, те да ће о томе разговарати само с Александром Вучићем, уз појашњење да је коалицију предложио због јединства државне политике, а не због страха од резултата.

Како било, Политика најављује да ће о могућнсоти сарадње напредњаци формално разговарати на седници Главног одбора странке која се очекује наредних дана, уз коментар да је мало вероватно да СНС и СПС изађу на изборе на једној листи.

ТанјугПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.