Вучић и Мило другарски: Не мешај се! Нећу да се мешам!

0
ђукановић, милА

Мило Ђукановић (Фото: EPA-EFE/ MALTON DIBRA)

“Разговарао сам с Вучићем, закон се не повлачи”

Црногорски председник Мило Ђукановић рекао је у среду да је пријатељски разговарао са председником Србије Александром Вучићем.

Он му је, како каже, појаснио неке недоумице поводом предлога Закона о слободи вероисповести, али да закон неће бити повучен.

Ђукановић је рекао да се на том документу ради од 2014. године и да нису никога заобишли у процедури, а да ће, уколико благовремено буду поднети амадмани на тај закон, они бити размотрени, преносе “Вијести”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је навео да је са председником Србије, Александром Вучићем разговарао, између осталог и о овом питању и да су о томе разменили мишљења.

Ђукановић је навео да је то био пријатељски разговор у којем је, како је казао, појаснио Вучићу неке недоумице.

Kазао је и да је Црногорска православна црква старија од савремене Црне Горе и да постоји од раног XВ века.

“Немам право да се мешам”

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да има различито мишљење од црногорског председника по питању Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

Али, како каже, то се догађа у земљи у којој је Ђукановић председник, због чега он нема права да се меша.

“Ми немамо права да се мешамо, свакако не на директан начин. Ја сам Ђукановићу изнео моју бригу, он ствари посматра другачије. Наш поглед на доношење тог закона је различит, али се то дешава у земљи у којој је он председник. Морам да поштујем права друге државе, а моје је да покажем и бригу према опстанку српског народа и цркве”, рекао је Ђукановић у Врднику.

Прочитајте још:  Први пут после неколико дана Вучић се обраћа нацији. После сазнања да је планиран атентат на њега, говориће са ексклузивне локације



Објашњавајући свој став о Црногорској православној цркви (ЦПЦ), на шта је реаговао и митрополит црногорско-приморски Амфилохије, Вучић је рекао да је ЦПЦ постојала и пре 2006. године, као невладина организација или политичка организација, а да је јасно да је Српска православна црква једина канонски призната православна црква.

“А Амфилохију нећу ништа да одговарам, а имао би шта да кажем и око Kосова и око тога кога је он подржавао. Имали смо погром 2004. године и проглашење независности Kосова 2008. године, а да ништа нисмо предузели. А сада имамо 17 отпризнавања. Па ако је та политика раније била боља – хвала му на томе. Ако је боља политика која је однела Црну Гору од заједничке државе, ја немам ништа против”, рекао је Вучић.

Он је додао да Амфилохију неће одговарати увредама на увреде, јер то њему не приличи и не жели додатно да дели народ у Црној Гори.

Агенције



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *