Настављена потрага за девојчицом Моником и Малчанским берберином

0

MUP REPUBLIKE SRBIJE

Полиција је и у току ноћи наставила потрагу за 12-годишњом Моником Каримановић, чији је нестанак полицији пријављен у петак поподне. Министарство унутрашњих послова објавило је синоћ и видео-снимак скровишта у Орешцу код Књажевца, за које се сматра да је осумњичени Нинослав Јовановић, звани Малчански берберин, користио да отету девојчицу сакрије.

Директор полиције Владимир Ребић рекао је синоћ у Орешцу да више од 220 полицијских службеника интензивно трага за Моником. Ребић је рекао да верује да ће полиција у најскорије време пронаћи девојчицу и додао да се потрага наставља и у току ноћи.

„Откад је мајка пријавила њен нестанак, ово је апсолутни приоритет у раду Министарства унутрашњих послова. У потрази су ангажовани припадници полицијских управа у Нишу и Зајечару, Хеликоптерска јединица, Жандармерија, пси трагачи, као и термовизијске камере. Искористили смо све расположиве ресурсе, и људске и материјалне, и користимо их и даље како бисмо пронашли девојчицу“, истакао је Ребић.



Директор полиције је, непосредно пре него што је дошао у Орешац, посетио родитеље мале Монике, како би их обавестио шта је полиција до сада предузела.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„На основу доказа до којих смо дошли, сматрамо да је извршилац овог кривичног дела Нинослав Јовановић из Малче. Постоје докази да је он украо једно возило у ком је полиција пронашла његове отиске и трагове који указују на то да је са њим била и Моника. Утврдили смо да су једно време боравили у овом месту, док смо на другом месту пронашли Моникин ранац“, навео је директор полиције.



Према његовим речима, полиција има и изјаве два сведока који су потврдили да су Јовановића видели са девојчицом.

Прочитајте још:  Кфор је дужан да омогући враћање српске војске и полиције на КиМ

Са директором полиције у Орешцу су били и начелници полицијских управа у Нишу и Зајечару са својим полицајцима, као и најискуснији оперативци из седишта Министарства унутрашњих послова, пренео је Танјуг.

Ребић је подсетио да је Јовановића, који је од 2006. до 2018. године био у затвору на издржавању казне због сексуалних деликата, полиција само неколико дана по изласку поново ухапсила, јер је на друштвеним мрежама слао поруке непримерене садржине. Он је у притвору био до марта ове године.

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *