Нетањахуов син британским дипломатама: „Ако Бог да, ускоро ћете бити истерани из Израела“

0
Израел

Израел (Фото: пиxабаy.цом)

Син премијера Израела Бењамина Нетањахуа, позвао је да се британске дипломате истерају из Израела због алузије на окупиране палестинске територије.
Јаир Нетањаху је то рекао у одговору на најаву да ће британски принц Чарлс први пут посетити то подручје у јануару.

„Ако Бог да, ви момци ћете бити ускоро истерани из Израела. До тада ја размишљам о посети окупираних земаља Шкотске и Велса, коју препоручујете?“, написао је Нетањахуов старији син на Твитеру.

Он је објаснио свој коментар наводећи да се британски конзулат у Јерусалиму „прави да је амбасада у непостојећој земљи Палестини“ и да „Северну Ирску као део Велике Британије признаје цео свет и нико не оспорава британски суверенитет тамо и не тврди да припада Републици Ирској“.

Јаир Нетањаху (28) и раније је објављивао на друштвеним мрежама контроверзне ставове. Прошле године је на Фејсбуку навео да би волео да сви муслимани напусте Израел и сугерисао освету за смрт два израелска војника које су убили палестински нападачи, подсећа британски „Индепендент“.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Када је тај пост избрисан, Јаир Нетањаху га је поново објавио, критикујући друштвене мреже и тада му је забрањен приступ веб-сајту на 24 сата. Он је такође објавио да нема такве државе као што је Палестина јер у арапској абецеди ни нема слова П.

Син израелског премијера критикован је и због снимка на којем се чује како потцењивачки говори о женама и хвали се пријатељима како салеће проститутке.

На другим душтвеним мрежама је одмах објављено да грађани Велике Британије, било да су Шкоти, Велшани или Енглези, имају иста права, за разлику од Палестинаца на окупираним територијама који су подвргнути одвојеном правном и војном административном систему за разлику од израелских грађана.

Прочитајте још:  Трагом „Самита за демократију“

Израел је освојио Западну обалу с источним Јерусалимом у рату 1967. године, када је освојен и појас Газе. На тој територији Палестинци планирају да оснују своју независну државу.

На Западној обали и у источном Јерусалиму сада живи више од 600.000 јеврејских насељеника. Већи део међународне заједнице сматра те територије окупираним, а јеврејска насеља нелегалним и препреком за мир.

Вестионлајн



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *