Обезбедите на време све што је потребно за празник: Дежурају само поште и апотеке

0
европе

(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Први дан нове 2020. године биће нерадан за услужне објекте широм престонице, дежураће само поједине апотеке у центру града и филијала Поште у Таковској улици. Возачи ће моћи да одахну јер ће паркирање бити бесплатно 1. и 2. јануара. У истом периоду, Београђани ће само мало дуже чекати јавни градски превоз који ће у прва два дана јануара саобраћати по недељном реду вожње.

ПРОДАВНИЦЕ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ

Објекти “Идеа”, “Рода”, “Макси”, “Темпо” и “Лидл”, али и дистрибутивни центри компаније “Метро” у уторак ће радити до 18.00. У среду, 1. јануара, већина продавница биће затворена, док ће за суграђане који овог дана непланирано буду имали потребу за куповином намирница, дежурати “ИДЕА Дорћол” и “Лондон” као и “Макси” у Светогорској.




Посетиоци тржних центара у престоници моћи ће да пазаре до 18.00 последњег дана 2019. као и од 2. јануара 2020. Првог дана Нове године у тржним центрима радиће само биоскопске сале.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ПОШТА

У новогодишњој ноћи Главна пошта у Таковској улици биће отворена нон-стоп, док ће филијале које имају целодневно радно време у уторак радити до 17.00. У среду, 1. јануара, дежураће само Главна пошта, док ће наредног дана до 15.00б ити отворени шалтери експозитуре у Савској улици, а у ТЦ “Стадион”, “Нови Меркатор”, “Биг фешн” и у “Шопију” у Борчи до 19.00.

ПРЕВОЗ И ПАРКИНГ

Градски превоз ће 1. и 2. јануара саобраћати по недељном реду вожње. За 31. децембар планиране су и измене на линијама које саобраћају трасом поред Скупштине, где ће бити организован новогодишњи дочек.

Прочитајте још:  Једном херој-увек херој!

ЈКП “Паркинг сервис” неће наплаћивати паркирање у зонираним деловима града током новогодишњих празника, тачније 1. и 2. јануара, али и у новогодишњој ноћи. У истом периоду биће затворени и шалтери за рад са странкама у Таковској, Милешевској и Краљице Марије. Јавне гараже биће непрекидно отворене током празника и радиће по уобичајеном систему наплате.

ДЕЖУРНЕ АПОТЕКЕ




Укупно пет апотека “Београд” ће, као и ранијих година 1. и 2. јануара примати купце 24 часа. Оне у центру престонице, у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и у Лазаревцу у Улици др Ђорђа Ковачевића 27. Скраћено радно време, у првим данима нове године до 18.00 имаће апотеке “Палилула” у Кнез Даниловој, “Браће Ковача” у Кривалочкој, “Ђуро Ђаковић” у Мајке Кујунџић на Звездари, у Батајници и Улици мајора Зорана Радосављевића. Као и апотека “Београд” у Обреновцу и Младеновцу.

ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

Зелене пијаце у уторак ће радити од 6 до 19 часова, док ће већина 1. јануара бити затворена. Скраћено радно време до 13 часова у среду 1. јануара ће имати пијаце “Земун”, “Баново брдо”, “Беле воде”, “Палилула” и “Душановац”. Планирано је да 2. јануара све зелене пијаце раде од 6 до 13 часова. Отворени тржни центар – Нови Београд неће радити првоа дана јануара, као ни цветна пијаца у ТЦ “Крњача”.

Новости



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *