Обезбедите на време све што је потребно за празник: Дежурају само поште и апотеке

0
(Фото: В. Веизовић / Васељенска ТВ)

Први дан нове 2020. године биће нерадан за услужне објекте широм престонице, дежураће само поједине апотеке у центру града и филијала Поште у Таковској улици. Возачи ће моћи да одахну јер ће паркирање бити бесплатно 1. и 2. јануара. У истом периоду, Београђани ће само мало дуже чекати јавни градски превоз који ће у прва два дана јануара саобраћати по недељном реду вожње.

ПРОДАВНИЦЕ И ТРЖНИ ЦЕНТРИ

Објекти „Идеа“, „Рода“, „Макси“, „Темпо“ и „Лидл“, али и дистрибутивни центри компаније „Метро“ у уторак ће радити до 18.00. У среду, 1. јануара, већина продавница биће затворена, док ће за суграђане који овог дана непланирано буду имали потребу за куповином намирница, дежурати „ИДЕА Дорћол“ и „Лондон“ као и „Макси“ у Светогорској.
Посетиоци тржних центара у престоници моћи ће да пазаре до 18.00 последњег дана 2019. као и од 2. јануара 2020. Првог дана Нове године у тржним центрима радиће само биоскопске сале.

ПОШТА

У новогодишњој ноћи Главна пошта у Таковској улици биће отворена нон-стоп, док ће филијале које имају целодневно радно време у уторак радити до 17.00. У среду, 1. јануара, дежураће само Главна пошта, док ће наредног дана до 15.00б ити отворени шалтери експозитуре у Савској улици, а у ТЦ „Стадион“, „Нови Меркатор“, „Биг фешн“ и у „Шопију“ у Борчи до 19.00.

ПРЕВОЗ И ПАРКИНГ

Градски превоз ће 1. и 2. јануара саобраћати по недељном реду вожње. За 31. децембар планиране су и измене на линијама које саобраћају трасом поред Скупштине, где ће бити организован новогодишњи дочек.

ЈКП „Паркинг сервис“ неће наплаћивати паркирање у зонираним деловима града током новогодишњих празника, тачније 1. и 2. јануара, али и у новогодишњој ноћи. У истом периоду биће затворени и шалтери за рад са странкама у Таковској, Милешевској и Краљице Марије. Јавне гараже биће непрекидно отворене током празника и радиће по уобичајеном систему наплате.

ДЕЖУРНЕ АПОТЕКЕ
Укупно пет апотека „Београд“ ће, као и ранијих година 1. и 2. јануара примати купце 24 часа. Оне у центру престонице, у Немањиној 2 и Краља Милана 9, у Земуну у Главној улици 34, у Булевару маршала Толбухина број 30 у Новом Београду и у Лазаревцу у Улици др Ђорђа Ковачевића 27. Скраћено радно време, у првим данима нове године до 18.00 имаће апотеке „Палилула“ у Кнез Даниловој, „Браће Ковача“ у Кривалочкој, „Ђуро Ђаковић“ у Мајке Кујунџић на Звездари, у Батајници и Улици мајора Зорана Радосављевића. Као и апотека „Београд“ у Обреновцу и Младеновцу.

ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

Зелене пијаце у уторак ће радити од 6 до 19 часова, док ће већина 1. јануара бити затворена. Скраћено радно време до 13 часова у среду 1. јануара ће имати пијаце „Земун“, „Баново брдо“, „Беле воде“, „Палилула“ и „Душановац“. Планирано је да 2. јануара све зелене пијаце раде од 6 до 13 часова. Отворени тржни центар – Нови Београд неће радити првоа дана јануара, као ни цветна пијаца у ТЦ „Крњача“.

НовостиПостави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.