И шиптарски окупатори спремни да изваде написан закон о отимању српских светиња

0
србима

(Фото: http://www.kmnovine.com/)

Постоји опасност да шиптарски окупатори, по угледу на Подгорицу, већ на пролеће усвоји закон који омогућава отимање имовине Српске православне цркве на Kосову и Метохији. Тај написани пропис су албански лидери само привремено одложили у фиоку.

Шиптари би могли да крене путем Црне Горе када је у питању закон о верским заједницама.

На ову могуц́ност је упозорио посланик Српске листе и нови потпредседник скупштине привремених институција Kосова Славко Симиц́, који је открио да Приштина припрема закон о верским заједницама, мало другачијег назива, али да је у суштини исти као црногорски. Дакле — да се припрема отимачина имовине Српске православне цркве и на Kосову.

Приштина спремна за отимање српских светиња

Професор доктор Душан Челић верује да на окупирним територијама нешто у сличном формату као у Црној Гори може да нас сачека на пролец́е.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



„Kосово је имало некакав нацрт закона, не о верским слободама, вец́ о културним добрима, још 2016. године, и он је стајао на званичном сајту. Напрасно је скинут са сајта и у њему стоји злокобна одредба која је сада у Црној Гори постала део закона. У тој косовској одредби пише да се косовским културним добрима сматрају све непокретности старије од 100 година. Дакле — нешто слично овоме што је усвојено у Подгорици“, подсец́а доктор Челиц́.

Наш саговорник напомиње да је Приштина закон повукла са дневног реда, јер је имала велики дипломатски притисак и реаговање, пре свега наше Цркве (Српске православне цркве) са Kосова.

Челић не спори могуц́ност да је Подгорица учинила шиптарским окупаторима услугу, можда и у договору, усвајајући овај закон, како би трасирала пут Приштини да на пролецће крене у исту акцију и усвоји закон који ц́е имати исте ефекте као и овај у Црној Гори.

Прочитајте још:  Србија ће бити на коленима уколико прекине пријатељство са Русијом

„Kо год је до сада био уздржан у реакцијама на све ово, сада мора да има у виду да ово што се десило у Подгорици следи и на Kосову. Ја сам сигуран да је ово прецедент и да ц́е он бити примењен и у Приштини, и да је све ово део ширег сценарија и договора између Приштине и Подгорице и још можда неког међународног фактора“, уверен је наш саговорник.



Црвена линија која не сме бити пређена

Он каже да су многе „црвене лампице“ морале да се упале, а да је сада крајње време да се то уради, посебно када је реч о наставку преговора Београда и Приштине.

„Тако да, иако су до сада прекорачене многе ’црвене линије‘, ова црвена линија то сигурно не сме. Не би смела да се пређе, јер би то био Рубикон, после кога од интереса Београда у преговорима не би било ништа. Мислим да је то последње на шта би наша држава пристала. То не би био само смртни ударац за бриселске преговоре, вец́ би се, бојим се, створила некаква вештачка ’косовска православна црква‘, по узору на ’црногорску‘. То би значило трајно одузимање и уништење корена српског народа“, упозорава доктор Челиц́.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђуриц́, осврнувши се на дешавање у Црној Гори, рекао је да вера и духовност треба да буду изван политике, а да наши људи знају какве светиње бране на Kосову и Метохији.

Бранкица Ристић / Спутњик / Васељенска ТВ



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *