“Србија да се одлучи између Русије и ЕУ”

0

Томас Кантримен (Фото: EPA/ SALVATORE DI NOLFI)

Бивши амерички дипломата и члан невладиног Удружења за контролу наоружања Томас Kантримен изјавио је да Србија мора да направи избор између ЕУ и Русије.

“Србија не може да очекује да ужива привилегије и одговорности чланства у Европској унији, када су њена владавина закона и транспарентност на нивоу Русије и Kине”, оценио је бивши амерички дипломате Томас Kантримен.



“Београд мора да одлучи да ли жели да прихвати стандард транспарентности и владавине права Европске уније или жели да се приклони олигархијском, недемократском и неслободном моделу Путинове Русије”, додао је Kантримен.

Не можете имати те две ствари заједно, подвлачи амерички аналитичар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Имало би смисла да Србија, као држава без аспирација за чланство у Европској унији, настави стазом која држи Вашингтон, Брисел и Москву што је могуће више на својој страни. Али сасвим је друго питање ако је реч о аспирацијама Србије да постане чланица Европске уније”, навео је Kантримен.

Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *