Ирак хоће да купи С-300

0

(Фото: Sputnik / Владислав Сергиенко)

Багдад наставља преговоре са Москвом о куповини противваздушних ракетних комплекса С-300 и очекује да ће то изазвати отпор у Вашингтону, изјавио је шеф комитета за одбрану и безбедност парламента Ирака Мухамад Рида.

„Наводно, ово питање је могло да буде одавно решено, пре неколико месеци, након напада на базу шиитских паравојних формација ’Хашд ел Шаби‘ у Багдаду и другим провинцијама. Појавила се потреба за тим оружјем и одговорна држава је наставила преговоре о уговору за С-300“, изјавио је Рида.



По његовим речима, за склапање посла је добијено одобрење од руководства Ирака.

У августу је изведена серија ваздушних напада на базе шиитских паравојних формација „Хашд ел Шаби“. Како је тада саопштио Спутњику члан парламента Ирака Абдулхалик ел Изауи, САД су потврдиле да су нападе извели израелски дронови.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Крајем прошле године било је саопштено да је интерес за куповином С-400 показало више држава Блиског истока. До сада је Русија овај комплекс већ испоручила Турској.

Sputnjik



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *