Инспектор Миленковић на полиграфу, али и пред камерама МУП-а

0

Слободан Миленковић (Фото: (foto: MUP))

Kако Н1 сазнаје из више извора, начелника Одељења за борбу против дрога београдске полиције Слободана Миленковића полиграфски је испитао Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије. МИленковић је инспектор који је ухапсио власника фарме Јовањица Предрага Kолувију. Према сазнањима Н1, он је пре тачно недељу дана полиграфски тестиран због другог случаја, а не због случаја “Јовањица”.

Неколико сати, по објављивању ове вести огласио се и сам Миленковић који је говорио искључиво о случају Јовањица и рекао да није пронађена никаква веза породице Вучић са тим случајем.

Инспектор који је ухапсио Предрага Kолувију и открио марихуану на пољопривредном имању Јовањица, према тврдњама више извора телевизије Н1, прошлог петка полиграфски је испитан.

Kако Н1 сазнаје Слободан Миленковић је испитиван поводом другог случаја, а не због случаја Јовањица и прошао је полиграфско тестирање, односно детектор лажи је показао да говори истину.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Неколико сати пошто су ове информације објављене, Министарство унутрашњих послова Србије медијима је послало снимак управо начелника Одељења за борбу против дрога београдске полиције у којој он каже да од почетка истраге случаја Јовањица никаквих притисака није било, од било кога из Министарства унутрашњих послова.

“Желим да упознам јавност да је комплетна истрага спроведена адекватно и законито. Ни у једном сегменту ове обраде није пронађена било каква веза породице Вучић са наведеним случајем”, рекао је Миленковић.

Он у својој изјави није спомињао полиграфско тестирање које се дешава док је истрага у вези са Јовањцом у жижи јавности.

Ту подударност извори Н1 виде као вид притиска на инспектора који је открио једну од највећих плантажа марихуане у Европи.

Прочитајте још:  ЦВИЈАНОВА ПОРОДИЦА ЗАСТРАШЕНА! "Серија државних убистава се наставља!" (ВИДЕО)

Подсетимо, вече пре него што је Миленковић полиграфски испитан, таблоид Српски телеграф, на свом порталу Република.рс објавио је да су “поједини људи из самог МУП покушавали председнику Александру Вучићу и његовом брату Андреју да напакују умешаност у аферу ‘Јовањица'”.

Тај таблоид је тада написао и да је према речима њиховог, неименованог, извора 29. децембра 2019. у пуцњави на Врачару рањен Самир Тутић, вишеструко осуђивани нарко-дилер из Новог Пазара и да је током увиђаја и касније направљен низ пропуста који се никако не могу приписати случају.

“Истог дана, када је Миленковић полиграфски испитан – 3. јануара, ујутру, председник Вучић је за ТВ Пинк говорио управо о полиграфу и рекао да ни он, нити ико из његове породице није био у контакту са власником “Јовањице”.



“Нико, нико ме још није позвао, нико није позвао мог брата, ми смо обојица спремни да идемо на полиграф, обојица смо спремни јер је тај случај ужасно важан да би људи у Србији схватили како фабрике лажи функционишу”, рекао је Вучић.

Опозициони народни посланик и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић неколико пута је постављао питање да ли је Kолувија током привођења, телефоном звао Вучићевог брата Андреја. Алексић каже да му је нејасно зашто се после скоро два месеца од откривања плантаже марихуане оглашава полицајац, а не тужилаштво које води истрагу.

“Јако је занимљиво да је господин Миленковић баш данас изашао са једним саопштењем које је доста контролисано и које брани породицу Вучић, неколико дана после његовог полиграфског тестирања, везано за један други случај са којим су га повезивали режимски таблоиди и такође неколико дана пре него је заказано вештачење телефона које треба да се догоди 17. јануара ове године”, напомиње он.

Прочитајте још:  Предраг Колувија и "Јовањица" подржали снимање домаћег хит филма „Јужни ветар“ - о рату нарко кланова

Посланик Алексић захтева и да председник Вучић каже ко су појединци из МУП, БИА и војних структура који су, како је Вуичић у новогодишњем издању за лист Блиц рекао, чинили “прстен заштите” око Предрага Kолувије.

Н1



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *