Иранци признали: Грешком смо оборили украјински авион

0

(Фото: AFP 2019 / ROHHOLLAH VADATI)

Војска Ирана потврдила је да је “ненамерно, због људске грешке” код Техерана оборила украјински авион са 176 путника и чланова посаде.

Иранска војска је у саопштењу навела да је авион у ком је било 176 људи оборен због “људског фактора”, јер је авион ниско прелетао осетљиву област Иранске револуциноарне гарде у близини аеродрома.

Такође, наводи се да ће починиоци одговарати за ово дело. Војска је упутила извињење и поручила да ће усавршити своје системе како се овакве трагедије не би поновиле.



Да је авион грешком оборен потврдио је на Твитеру и председник Ирана Хасан Рохани, указујући да је реч о “неопростивој грешци”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Ово је тужан дан. Прелиминарни закључци интерне истраге Оружаних снага: људска грешка у време кризе изазване америчким авантуризмом довела је до катастрофе”, написао је на Твитеру ирански шеф дипломатије Мохамед Џавад Зариф.

Зариф је упутио саучешће и извињење породицама жртава.

РОЈТЕРС, ГАРДИЈАН, БИ-БИ-СИ, РТС



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *