Уједињене нације укинуле право гласа за седам земаља

0

(Фото: CC0 / Pixabay)

Уједињене нације саопштиле су да је седам земаља, укључујући Венецуелу и Либан, толико заостало у плаћању доприноса да губи привилегије за гласање у Генералној скупштини са 193 члана.

Портпарол УН Стефан Дизарик рекао је у петак да су још три земље — Комори, Сао Томе и Принципе и Сомалија — такође у заостатку, али је одлучено да могу да задрже свој глас до септембра, преноси АП.

Он је навео да, осим Венецуеле и Либана, право гласа губе и Централноафричка Република, Гамбија, Лесото, Тонга и Јемен.



Процењује се да је 4,5 милиона људи избегло из Венецуеле од 2015. године због хиперинфлације, безбедносне ситуације и политичке поделе у земљи која је некада била међу најбогатијима у Латинској Америци због огромних резерви нафте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Либан се суочава са најгором економском и финансијском кризом у последњих неколико деценија и све су чешће рестрикције струје.

Демонстранти су у октобру изашли на улице због предложених нових пореза, али сада позивају на окончање владавине политичке елите, која управља земљом од завршетка грађанског рата 1975—90.

Спутњик



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *