Ни Русија не изручује своје држављане: Афричка милијардерка постала држављанка Русије

0

Изабела душ Сантуш (фото: ЕПА/африка-експрес.инфо)

Афричка милијардерка Изабела душ Сантуш(46) узела је руско држављанство и њени су адвокати тај податак уписали у трговачки регистар Малте, известио је португалски лист Експресо а преносе руски медији.

Изабела душ Сантуш најстарија је кћи бившег председника Анголе Жозе Едуарда душ Сантуша и Рускиње Татјане Kуканове.

Рођена је у Бакуу, у бившем СССР.

Европски медији спекулишу да је руско држављанство узела како би избегла евентуално изручење Анголи. Тренутно живи у УАЕ.

По магазину Форбс, њено богатство се тренутно процењује на 2,2 милијарде долара. Она је 8.по богатству становница Африке и 1008.по богатству становница планете.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према истраживању магазина Форбс, отац је јуна 2016.године поставио за шефа анголске националне компаније Сонангол. Са те функције је смењена под оптужбом за корупцију новембра 2017.године, пошто је душ Сантуш остао без председничке фотеље.

Форбс тврди да је децембра 2019.године један анголски суд донео одлуку о замрзавање акција које јој припадају у анголским фирмама због потраживања које према њој има државна нафтна компанија.

Форбс наводи да је Изабела душ Сантуш власница акција у анголским и португалским компанијама, нарочито у телекомуникационим.

Андрија Матић/Економске Вести

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *