САНУ наградио књигу која је отцепила Косово од Србије!

(Фото: Шутершок)

Етнографски институт Српске академије наука и уметности (САНУ) признаје независност самопроглашене државе Kосово!

Наиме, како пише портал корени.рс, награда Етнографског института за резултате у етнолошким и антрополошким истраживањима за 2018/19. годину додељена је др Сањи Златановић за књигу „Етничка идентификација на послератном подручју: Српска заједница југоисточног Kосова“, упркос чињеници да су у књизи на више места приказане мапе на којим је тзв. држава Kосово одвојена од Србије.Примера ради, у награђеној публикацији, чији је издавач Етнографски институт САНУ, на страни 17 приказује се карта региона самопроглашеног Kосова, које се граничи са Србијом и другим државама.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је апсолутно неприхватљиво да се на територији Србије објављују садржаји у којима се Kосово приказује као независна држава, било у картографској сфери било на неки други начин:

– То се односи на наше и на стране ауторе. Треба нам јасна законска регулатива која би спречила промоцију лажне косовске независности. Тешко је рећи да ли иза тога стоји нечија зла намера или неодговорност, али свакако такво понашање је за осуду.3 Коментара

  1. Све институције су издале србски народ. ака демонија никад није ни била наша. Некрунисани краљ аца кара ђорђевић укину матицу србску у Дубровнику, лепота живота.

  2. Кад сам 18. октобра 2015. године чуо да је академијин предводник, неки Костић, без имало научничког, националног и људског достојан­ства изјавио за Радио-Бе­оград да “неко овом народу мора да каже да Косово више није де­фак­то ни де јуре у нашим рукама”, те да је “једина политичка мудрост на који начин, са елементима до­стојанства, напустити Косово које дефакто и де јуре више није у нашим рукама. И то неко овом народу мора да каже“, одмах сам на три „академске“ електронске адресе поручио, нимало академски, да из наслова бришу реч „српска“ и упишу „г…арска“, али без тачака.
    Нажалост, нису ме послушали.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.