Сачувајте младост и лепоту: Ових 5 намирница бришу боре као од шале!

0

(Фото: Shutterstock)

Боре око очију долазе с годинама, а често се бринемо због раних знакова који се појављују на нашој кожи и у младој доби.

Иако постоји неколико фактора који могу придонети пропадању коже и стварању бора, лоша производња колагена може бити кривац.

Производњу колагена можете да побољшате одабиром правих врста намирница.



Суве шљиве

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пуне су антиоксиданса, а оне терају слободне радикале који штете вашој кожи. А управо су слободни радикали кривац за појаву линија и бора на нашој кожи јер нападају ћелије коже што узрокује пропадање ткива.

Пет до шест шљива је дневна доза која ће вам омогућити праву количину антиоксиданса у организам.

На тај начин ћете вашем телу помоћи у стварању више колагена како би се спречили знакови старења.

Зелени чај

Зелени чај се често повезује с мршављењем, али можда нисте знали да је помаже код затезања коже. Антиоксиданси у зеленом чају могу да вам помогну да се решите слободних радикала који оштећују ћелије коже, а уједно повећавају производњу колагена како би кожа остала напета.

Препоручљиво је да пијете пет шоља зеленог чаја дневно, али водите рачуна да нисте превише осетљиви на кофеин јер ако претерате можете имати проблема са сном.

Kупус, спанаћ и кељ

Тамно зелено поврће једна је од најбољих намирница за производњу колагена.



Kупус, спанаћ и кељ садрже неопходне храњиве материје које могу повећати хидратацију ваше коже и побољшати еластичност. Свакодневним конзумирањем побољшаћете стање ваше коже веома брзо.

Ораси

Kако старимо, производња хормона се такође може смањити, што такође може да утиче на еластичност коже као и на производњу колагена.

Прочитајте још:  ЖЕНЕ су најлепше са 23 и најплаћеније са 39 година, а МУШКАРЦИ у свему касне!

Добра вест је да фитоестрогени у орасима могу да помогну да надокнадите губитак естрогена тако да способност вашег тела да производи колаген остане нетакнута.

Црвено воће и поврће

У црвеној боји крије се ликопен, врста антиоксиданса, који може да повећа колаген. Стога, црвено воће и поврће је одличан избор у борби са висећом кожом.

Пробајте да јелима додате црвену паприку и парадајз .Ако желите додатну заштиту за своју кожу, убаците и мало слатког кромпира, бундеве, па чак и шаргарепе јер су то и добри извори антиоксиданса који подстичу бољу производњу колагена.

24сата,хр



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *