Полиција прикривала педофиле и силоватеље Пакистанце „да не подстакне расне немире“

0

(фото: алтанака/шатерсток)

Према ономе што је произашло из интерне истраге, која је добила назив “Операција Лиден” коју је спровела британска полиција, чије је неке детаље 18. јануара објавио британски лист Тајмс (The Times), британске агенције за провођење закона готово 15 година прикривају истраге силовања над малолетницима. Мотивација, према истражитељима, је пакистанска националност серијских силоватеља, а полиција је страховала да би се објавом доказа о силовањима ризиковало покретање расистичког таласа који би дестабилизовао унутрашњу ситуацију у земљи.

Ове одвратне криминалне радње су се готово у целости догодиле у енглеској грофовији Јужни Јоркшир (South Yorkshire), а банде силоватеља су готово у целости биле сачињене од Пакистанаца.

Случајеви силовања у пакистанској заједници у Великој Британији су ствар која је позната јавности, али оно што је полиција прикривала тек сад открива размере прикривања.

Недела датирају од раних деведесетих до 2013. године, када је 20 осуђених Пакистанаца добило укупно 200 година затвора. Оно што се сада открива јесте да је кочење прецизних и правовремених истрага омогућило да готово 100 осумњичених неометано злочине чине годинама, чиме су угрозили животе преко 1400 девојчица, готово све малолетнице које су годинама биле силоване.

Неке су годинама биле присиљене на континуирана силовања, без могућности побуне или пружања отпора због немара полицијских служби на том територију.
Црна мрља полиције, која је радије прикривала мучитеље, него бранила жртве, још није открила имена одговорних у британској полицији. Гласноговорник полиције грофовије Јужни Јоркшир је у најновијој изјави више пута поновио да се немар агената од данас више неће толерисати, кривци несталих извештаја остају непознати, а жртвама силовања и њиховим породицама и даље остају отворене ране. Сумње су такође да, без постојања једне од жртава да поднесе притужбе полицији, ни овај поглед није учињен у афери су врло велике.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Британија увела санкције против РТ и МИА "Русија данас"

Озбиљност чињенице потврђује и начин како се све то чинило. Једна од жртава на суђењу 2018. тврди да је силована пре своје шеснаесте године и то од стране више од 100 мушкараца, сви из Јужне Азије, под претњом да ће бити остављена усред шуме ако не буде „сарађивала“.

За овај се случај чуло, као што смо већ рекли, али не и за прикривање злочина и неспровођење истрага тамо где су постојали докази о почињеном силовању у категорији педофилије, а све „како се не би изазвали расни немири“.

Прве службене истраге започеле су 2004. године, након што је умрла Викторија Агоглиа (15), која је завршила у зачараном кругу својих мучитеља. Захваљујући овој истрази било је могуће открити банду од преко стотину људи који су практиковали ову врсту зверске криминалне праксе. Међутим, полиција је радије прикрила случај само како не би створила додатне расне напетости у земљи.

Хоће ли ико одговарати за ово? Тешко је рећи, а ако и буде, постоји велика вероватност да се одабере мање важна карика у ланцу тела за спровођење закона.

Саша. Ф./Логично

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *