Делује као таблетa: Свежи босиљак ублажава болове у зглобовима

0
намирнице

(Фото: Depositphotos)

Када се спомене босиљак, већина помисли на интензивно миришљаву зачинску и религијску свету биљку. Међутим, истраживања званичне медицине све више потврђују и да је босиљак биљка са осведоченим лековитим својствима.

Свежи босиљак успешно лечи болне и отечене зглобове, нарочито оне захваћене артритисом. На болне зглобове треба ставити свеже ароматичне листове, за које се потврдило да поседују јако противупално својство. Листове периодично мењајте, све док бол не умине.

Стручњаци тврде да листови босиљка слично делују као таблете “диклофенака”. Еугенол, који босиљку даје препознатљиву арому, кључни је састојак који делује противупално.

Да би се постигао што бољи исход лечења, треба набавити азијски босиљак, који је много богатији еугенолом, наглашавају истраживачи. Међутим, због седативног дејства, не препоручује се трудницама у почетку трудноће, као ни бебама млађим од шест месеци.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *