Вучићу од Врања признање и 100.000 динара за ДОПРИНОС уметности

1

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Врањски одборници усвојили су одлуку о додели признања поводом Дана града, према којој ће и Александар Вучић добити „Специјално јавно признање 31. јануар“.

Kако је образложено, председник Србије ће бити награђен за допринос уметничком стваралаштву и изградњи нове зграде Позоришта, а осим дипломе, награда садржи и новчани износ од 100.000 динара.

Изостало је, приликом доношења одлуке, образложење Kомисије за мандатско-имунитетска питања, по ком критеријуму је Вучић предложен за ову награду која би, пре свега, требало да се додељује уметницима, а овакву одлуку раније су књижевници и професори назвали полтронством и деградирањем уметности.




Професорка српског језика и књижевности Нела Димитријевић сматра да је оваква одлука увреда за Врањанце и каже да нема уметности у томе колико је новца неко издвојио за реконструкцију Позоришта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Није тај неко из свог џепа издвојио средства већ из буџета који чине паре грађана. Још је лицемерније у свему што награда са собом носи и новчани износ, то мени личи на рекет – средства су уплаћена, ајде сад да вратимо део, рекла је Димитријевићева за Јужне вести.

Сличан став са њом су поделили и други професори и књижевници.

Градска признања биће додељена 31. јануара на Свечаној академији.

Извор: Јужне вести



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучићу од Врања признање и 100.000 динара за ДОПРИНОС уметности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *