Упуцан Алибег (39), бивши вођа навијача Партизана: Има 67 кривичних пријава, већ двапут покушавали да га убију

0

Ненад Алајбеговић

Мушкарац који је вечерас рањен на Новом Београду је Ненад Алајбеговић (39), звани Алибег, бивши вођа Партизанове навијачке групе “Забрањени”. Он је претходно преживео две сачекуше на Новом Београду, 2010. и у јуну прошле године, када је упуцан у стомак.

Познат је од раније полицији као наркодилер и има пун досије. Има у евиденцији више од 60 кривичних дела.

У јулу 2010. године он је чудом остао неповређен када му је направљена сачекуша испред зграде у којој је становао, у Улици народних хероја на Новом Београду. У њега је тада, док је излазио из зграде, пуцао непознати мушкарац, али сва три испаљена метка су га промашила.

Када су поново покушано његово убиство у близини општине Нови Београд 2019. године одбио је да сарађује са полицијом.

– Могуће је да је у питању обрачун навијачких група, али је вероватније да је упуцан због неких нерашчишћених криминалних послова – навео је извор упознат са случајем тада за “Блиц”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Ненад је, иначе, дуго био један од вођа Партизанове навијачке групе “Забрањени”, која је већ годинама у жестоком сукобу са супарничком фракцијом “Алкатраз”. Полицајци и стручњаци из области безбедности су у више наврата истицали да у позадини навијачких сукоба није само превласт на трибини, већ контрола нарко-тржишта у Београду и осталих криминалних послова, у којима су “обични” навијачи, блиски вођама, практично њихови војници.

И Ненадов брат Дејан је био један од вођа навијача Партизана, и он је убијен пре 15 година.

Алајбеговић је добро познат нашој полицији, те иза себе има 67 кривичних пријава, а према појединим подацима први пут је привођен кад је имао само 12 година, док још није био кривично одговоран.

Прочитајте још:  Преминуо Синиша Михајловић

Већ са 16 година је први пут осуђен као малолетник и послат је у Васпитно-поправни дом у Крушевцу.

Након изласак из поправног дома Алајбеговић је више пута привођен. Пре десет година, 2009. године је сумњичен и за убиство у Земуну.



Већ до 2011. године у досијеу је имао 68 кривичних пријава и до тог периода је укупно три пута осуђен на затворску казну – због наношења тешких телесних повреда, поседовања нелегалног оружја, али и због привредног криминала.

Након што је одслужио те краткотрајне казне, за Ненада се чуло 2015. године, када је ухапшен у Бањалуци, где се скривао јер га је београдска полиција тражила због разбојништва.

Приликом хапшења у Републици Српској у стану који је користио полиција је пронашла више од 800 таблета екстазија и мању количину марихуане.

Дејан Алајбеговић (30), Ненадов брат, убијен је 29. априла 2004. године у кафићу на тераси биоскопа “Фонтана” на Новом Београду. Дејана је убила Александра Вучетић, звана Дуда, сестра од тетке браће Алајбеговић.

Дуда је после злочина побегла, али је убрзо ухапшена због Дејановог убиства и осуђена на осам година затвора. Казну је недавно одслужила.

Иначе, током суђења, она се бранила тврдњом да је Дејан малтретирао њену мајку и да је то разлог што је пуцала у њега.Дејан је пре тога два пута био у затвору, због изнуде и туче.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *