Полемика Нове Србије и СНС: Kо је упропастио Чачак

0
празник

Чачак

Опозициона странка Нова Србија (НС) која је била на власти у Чачку од 1996. до 2016. године и актулена владајућа Српска напредна странка (СНС) оптужују једна другу да је “упропастила” Чачак.

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић оптужио је владајућу СНС у Чачку и градоначелника Милуна Тодоровића (СНС) за бројне “малверзације” у граду.

Он је на конференцији за медије у четвртак рекао да је Чачак задужен са два велика кредита, да “полако тоне”, да је остао без биоскопа “Сутјеска”, да се бехатон плоче постављају свуда по граду па и по градском бедему преко асфалта што је, како је рекао против мишљења струке, јер се неко “уграђује”.

Илић је оценио да немачка компанија која је недавно почела производњу у Чачку “негативно утиче на животну средину” јер се, како је навео, бави производњом гума.

Он је истакао да је за време његовог мандата градоначелник Чачка урађен пројекат за затворен базен, да је ЦИП урадио пријекат за 600.000 дианра и пита због чега је актуелна валст СНС из буџета града издвојила 12 милиона динара за израду новог пројекта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је и да је Чачак некада имао веома успешне спористе, а да су данас “уништени” клубови.

“Фудбалски клуб Борац је презадужен, блокиран, игра са неком сеоском лигом из Владимираца”, рекао је Илић.

Према Илићевим речима, уговор за ауто-пут “Милош Велики” увећан за 180 милиона евра од уговора који је био на тендеру, као и да је само један од уговора који су драстично увећавани од првобитно договорених у време његовог мандата.

Прочитајте још:  „Увоз са Косова“! Бомбоне поређане у облику мапе „велике Албаније“ у радњама у Србији

Градски одбор СНС у Чачку оценио је Илићеве оптужбе као “срамотне” и саопштио да је Илић, за кога кажу да је политички пензионер и доживотни председник Нове Србије, “просуо” низ неистина на рачун СНС, “али и стотине људи, који поштено и одговорно раде свој посао”.

“Човек кога је време прегазило и у сваком смислу превазишло, јер још живи у деведесетим годинама прошлог века, без осећаја било какве одговорности, крајње паушално и злонамерно, без икаквих аргумената, оптужује градске званичнике, културне раднике, привреднике, стране инвеститоре, путаре, спортисте, новинаре, па чак и домаће животиње”, наводи се у саопштењу СНС

Додаје се да СНС “од некога ко је у животу више написао него што је прочитао”, не очекује да разуме да Чачак не тоне, већ огромним корацима граби напред и да се “коначно истргао из каљуге у којој се налазио док га је водио Велимир Илић и његова клика”.

СНС истиче да је Чачак најмање задужен град у Србији, који свакога дана има на рачуну више средстава од висине кредитног задужења и који своје обавезе уредно и без икаквих проблема сервисира, да ће у граду ускоро бити отворен нов, савремен биоскоп “Сутјеска”.

“Илић заборавља или намерно не помиње да је приватизација некадашњег ‘Чачак филма’, на коју се тако гласно жали, извршена у време док је он чинио део републичке власти”, наводи се у саопштењу.

СНС наводи да су у претходне три године угашено више котларница на мазут, да је урађено више од 100 километара асфалтних путева, изграђени нови и реконструисани постојећи булевари.

“Ваш ‘пројекат базена’ који помињете, је само идејно решење, а новац који је буџетом опредељен, подразумева комплетну пројектно-техничку документацију за добијање грађевинске дозволе и изградњу, како би базен заиста био изграђен и да не остане као Ваше неиспуњено обећање и ‘мртво слово на папиру’ “, наводи се у саопштењу.

Прочитајте још:  Али ја ћу летети ка рају, не ка паклу, видети бар милион Срба који ми дубоко захваљују, јер их је у животу оставила моја ‘издаја’

Додаје се да се Илићевим ауто-путевима нико никада није возио.

“Они не постоје. Остали су изгубљени у дуванском диму и потрошени на разне донације онима које сте Ви подржавали. У Ваше време г. Илићу, два лоша убише Милоша, али га је један добар направио и омогућио нам да за сат времена будемо у Београду”, наводи се у саопштењу.

Градски одбор Нове Србије одговорио је да јавност подсећа на “део афера, промашаја и злоупотреба СНС у Чачку”, као што је загађење Лупњаче и Западне Мораве, “крађа” опозиционих одборничких мандата и прекрајање изборне воље грађана, нелегална садња садница јавора у заштитном појасу Мораве на Љубић кеју, рушење објеката у Хајдук Вељковој улици, афера “теткин зид”, куповина новогодишње јелке за 30.000 евра.

“Међу аферама су и понављање конкурса за избор директора јавних предузећа и установа, узурпација биоскопа ‘Сутјеска’ и нелегална градња једног спрата више изван дозвола, радови на вијадукту, огромна буџетска средства за Форверк, сеча стабала по граду, одлив мозгова, предфинансирање филма Чарапе краља Петра, изградња гондоле на Kаблару, гашење ФK Борац и противзаконито финансирање новог клуба ФK Борац – Прово 1926, страначко запошљавање, реконструкција Скупштинске сале”, наводи се у саопштењу НС.

НС је питала чачанске напредњаке и зашто имају намеру да у Чачку доведу исламске мигранте и азиланте из афро-азијске регије и тиме Чачак “претваре у џамахирију”.

“Да Вам је то циљ доказ је усвајање Локалног акционог плана за унапређење положаја миграната у потреби без утврђеног статуса и тражилаца азила на територији града Чачка за период од 2018.до 2021. године”, наводи се у саопштењу НС.

Прочитајте још:  Вучић је организатор Прајда, за њега су противници тога бедници!

НС пита и ко је одговоран за вишемилионски дуг и утају пореза “покојног” Фудбалског клуба Борац, зашто грађанима не кажу пуну истину “о прљавим и канцерогеним технологијама” које је у Чачак донела немачка фирма истичући да када је на том простору требало да буде изграђена фабрика дувана није се могла прибавити сагласност локалне Електродистрибуције, а немачкој фирми је све омогућено “уз енормне субвенције и привилегије”.

“За крај, ево Вам ексклузивне информације када председник Нове Србије планира да се политички пензионише. Он ће то учинити онога тренутка када у нашој земљи буду похапшени сви многобројни лопови које је изнедрила ова наопака и корумпирана власт”, наводи се у саопштењу НС.

аутор: СА
извор: Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *