Приведен и државни секретар у министарству: Нова хапшења у вези са злоупотребама у ПД “Инфраструктура железнице”

0

(Фото: Depositphotos/ Chalabala)

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечног предистражног поступка спроведеног у сарадњи са Одељењем за борбу против корупције МУП-а РС, у наставку предистражног поступка, а у вези са злоупотребама у ПД „Инфраструктура железнице“а.д., лишено је слободе пет лица међу којима је и М. П., државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Постоје основи сумње да су ова лица извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године.

Наиме, постоје основи сумње да су запослени у ПД „Инфраструктуре железнице“ М. Ј., Б.А. и П.Ћ., у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао М.П., како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З.С., у добијању послова извођења радова на железници. Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности осумњичени М.М. директор другог привредног друштва давао је тзв. “услужне понуде“ којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З.С.



У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У наредних 48 сати, лица ће бити приведена и саслушана у Тужилаштву за организовани криминал.

Иначе, 10. јануара је ухапшен директор ПД „Инфраструктура железнице” Мирољуб Јевтић због сумње да је примио мито од 10.000 евра.

Јевтић је и даље у притвору док се остала тројица бране са слободе.

Тужилаштво је након тога саопштило да се сумња да је Јевтић неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ПД “Инфраструктура железнице” по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали Јевтићу.

Прочитајте још:  Српски гамбит. Како је совјетска противваздушна одбрана видела и оборила амерички стелт авион



Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *