Kостић (Двери): Зашто СНС ћути о документима које је објавио Викиликс

0

Иван Костић (фото. dveri.rs)

Потпредседник Српског покрета Двери и народни посланик Иван Kостић пита зашто Српска напредна странка (СНС) ћути о документима које је објавио Викиликс.

„На сајту wикилеакс.орг стоји све оно што Двери причају и то нико од главних актера не демантује. Само се сателити СНС јављају по овом питању да их бране, надајући се да ће добити више пролазних места на листи на наредним парламентраним изборима“, изјавио је Kостић а преносе Двери у писаном саопштењу.

Он пита зашто министар унутрашњих послова Небојша Стефановић не каже да ли је тачно да је у децембру 2008. године обећао да ће они „ћутке подржати де фацто одвајање Kосова“ (депеша 24.12.2008.)

„Иако су многи политичари у Србији и пре доласка напредњака на власт ово исто обећавали странцима, ипак је садашња власт СНС и СПС, потписивањем антиуставног Бриселског споразума, урадила највише по питању издаје стратешких државних интереса и за то морају да одговарају и пред својим бирачима и пред правосудним органима“, навео је Kостић.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, „сви знамо да су Николић, Вучић и Стефановић обећали неолибералним западним политичарима да ће доласком на власт завршити посао са Kосовом и Метохијом на штету српских националних интереса и да им време за то полако истиче“.

„Зато их запад још држи на власти, не компромитујући их јавно преко својих медија у Србији, иако су упознати са безброј великих афера српских политичара, због којих би свака власт било где у свету одавно пала“, пита Kостић.

Он предлаже да СНС на следеће парламентарне изборе изађе са програмом „разграничење са Албанцима“ или „подела Kосова и Метохије“, у шта убеђују народ интензивно већ две године, и да на тај начин, како је изјавио, „провери колику ће подршку у процентима добити“.

Прочитајте још:  Нестали лађар (22) пронађен мртав у Новом Саду



ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *