Издато саопштење: Kоронавирус је озбиљна и хитна претња јавном здрављу у земљи

0

(Фото. Tanjug/AP Photo/Beto Barata)

Британска влада издала је саопштење у коме наводи да је коронавирус озбиљна и хитна претња јавном здрављу у земљи.

Број смртних случајева од избијања епидемије у кинеској провинцији Вухан данас је повећан на 908, а број укупно заражених прешао је 40.000, широм света. Према најновјим извештајима, код још четворо Британаца потврђен је коронавирус, тако да је број заражених сада осам.

На основу ранијих извештаја, међу оболелима је и четворо британских држављана који су се заразили током боравка у ски-центру у Француској.

Британска влада издала је данас саопштење у коме је навела да је нови коронавирус озбиљна и хитна претња по здравље становништва Велике Британије.

“Преношење новог коронавируса представља озбиљну и непосредну претњу по јавно здравље. Мере које су изнете у прописима сматрају се ефикасним средством за спречавање ширења вируса”, наводи се, између осталог, у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Британац који је на Мајорки био позитиван на коронавирус такође је био у контакту с групом људи за коју је у Француској потврђено да је заражена новим сојем вируса.

“Према најновијим информацијама, чини се да је овај недавни случај повезан са групом која се заразила на француском скијалишту, што је повезано са случајем из Брајтона“, рекао је лекар Пол Хантер са Универзитета Ист Англија.

“Стога је случај с Мајорке део исте групе која је повезана с британским држављанином који се вратио из Сингапура“, додао је.

Б92

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *