Јогурт јача зубну глеђ и смањује ризик од хипертензије

0

(Фото: Shutterstock)

С обзиром да је сезона прехлада, уврстите јогурт у јеловник, јер пробиотици јачају имунитет и спречавају прехладе. Једна шоља јогурта дневно смањује ризик од прехладе за 25 одсто.

Јогурт је савршена намирница јер обилује калцијумом и добрим бактеријама које исхрану чине избалансираном, јачају кости, али и добре су у борби са депресијом.

Бактерија Лацтобациллус рхамносус драстично смањује симптоме стреса, анксиозности и поремећаја повезаних са депресијом.

Осим тога, овај млечни производ утиче на имунитет, здравље срца и зуба. Редовно конзумирање јогурта смањује ризик од високога крвног притиска, показују резултати студије америчког Универзитета Тафтс у Бостону која је спроведена на 2000 људи.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Научници су утврдили да само једна шоља јогурта дневно током тродневног периода смањује ризик од хипертензије за 31 одсто.

Такође, процењује се да, кад би само два одсто дневног калоријског уноса долазило од јогурта, ризик од повишеног притиска био би мањи.

Саставни део оброка за лепши осмех
Јогурт, попут грчког, обилује протеинима и угљеним хидратима, због чега се препоручује након тренинга. Протеини омогућују бржи опоравак и утичу на раст мишића.

Јогурт је одличан избор и за зубе јер јача зубну глеђ која штити осетљиви дентин, и самим тим смањује могућност за развој каријеса.



24сата.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *