Руске службе: Владика Григорије је амерички човек, веза му била Морин Kормак!

12

(Фото: Принтскрипт Република)

У документима руских обавештајаца која је недавно ексклузивно објављивао Српски телеграф, а тичу се сарадње ЦИА са српским црквеним великодостојницима, помиње се Григоријево име као део мање групе владика окупљене око митрополита Амфилохија.

У тим папирима потенцирају се његове блиске везе с Американцима, преко доскорашње амбасадорке у БиХ Морин Kормак, као и контакти са појединим опозиционарима у Србији.



Према овим изворима, контакте са америчким обавештајним фактором Григорије је успоставио преко садашњег епископа источноамеричког Иринеја Добријевића, за кога се тврди да је близак америчкој администрацији, а истовремено и експонент Амфилохијевог утицаја.

Исти документи потврђују да је Григорије у контакту са израелским држављанином Самуелом Авиатаром, иначе пензионисаним обавештајцем Мосада, који је братска служба ЦИА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Republika

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Зар и Мило и Вучић већ нису агенти ЦИА? Овде сви раде за стране службе. Што би рекао некадашњи амбасадор Русије у Србији, Конузин (прилагођено тренутној ситуацији)…” има ли овде неко ко ради за Србију, или сви раде за ЦИА”?

  2. Svi znamo da su skoro svi nasi velikodostojici postali niskodostojnici i bezboznici. KO nije ?
    Vladika Artemije, jedini i pravi ! Nikanor banatski, mozda postoji jos neki vladika koji krisom od ovih satanista se moli Bogu !
    Ko ljubi papku ruku, taj automatski dobija papski prsten dostojanstva bezboznog biskupa !
    Automatski dobija i cijinu znacku, a i parice od satanista cionista !

    1. Неспособни се и од своје сенке плаше. Марко Радосављевић је одпадник од Цркве Христове.”Ђе издајник бољи од витеза”?

  3. episkopi,gde je zrtva za ISUSA? Sada vam je bila prilika.Hocete zemaljsko.Pistojno bi bilo da u narednim godinama bar cutite.Sami sebe smenite..kelija i pokajanje.

  4. Kakve gluposti….sludjujete narod, lupetanjem. Vi upravo radite, po principu : “Drž’te lopova!”….Vi ste mali, vučkovi, specijalci. I ne dirajte crkvu, jer niste kršteni a petokraka je vaša vera…

    1. Bravo! Hvala Bogu da u Srbiji ima jos razumnih. Mediji su ( uz politicare) postali najveci duhovni trovaci, bez trunke odgovornosti i stida unistavaju narod i opstu kulturu. Tesko ce se posle njih uspostaviti normalna atmosfera u kojoj bi izrasli zdravi narastaji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *