„Поруке из Минхена: Окончање дијалога уз обострано признање“

Хашим Тачи (фото: ЕПА//Валдрин Xхемај)

Ратни злочинац Хашим Тачи изјавио је да је на Минхенској безбедносној конференцији добио јасне поруке.

Те поруке су, како каже, да Приштина мора повећати одговорност за постизање коначног споразума са Београдом, са, како је рекао, „посебним нагласком на окончање дијалога уз обострано признање“.

„Поруке свих светских лидера у Минхену у вези са Kосовом биле су да се одржи партнерство Kосова са ЕУ, НАТО и посебно са САД“, рекао је, између осталог, Тачи, преноси приштинска „Kоха диторе“.

Он казе и да је му је са свима са којима је разговарао у Минхену речено да је потребно повећати одговорност и спектар политичке сарадње са САД, „како би се постигла финализација споразума између Kосова и Србије, што подразумева узајамно признавање“.

Тачи је, како преноси Kосово онлајн, истакао да ту „шансу треба искористити”.„Ако је искористимо, добићемо деценије економског развоја, ако је не искористимо остаћемо повређени и изоловани од међународне заједнице, без економских, политичких, дипломатских користи, нових признања или чланства у међународним организацијама“, нагласио је.

Тачи је додао да ће из Минхена отпутовати у Брисел, где ће присуствовати првом састанку лидера Европске уније са лидерима Западног Балкана.

„Kосово ће бити представљено и разговараће се о даљим корацима, како о либерализацији визног режима, тако и о могућностима за ближу сарадњу са свима“, рекао је Тачи.Танјуг / Васељенска ТВ

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.