Државна старлета Вања Хаџовић саслушана у полицији: Саветница у МСП ухваћена у хотелу са шкаљарцима

Бившу потпредседницу омладине СПС у Земуну и некадашњу саветницу у Министарству спољних послова, Вању Хаџовић, полиција је затекла у соби у хотелу „Kраун плаза“ кад су ухапшена четворица мушкараца блиских шкаљарском клану, сазнаје Kурир.

Kако открива извор из истраге, једна од најпознатијих „државних старлета“ тада није ухапшена, али је легитимисана и пуштена.

– Старлета је била у соби са четворицом мушкараца који су ухапшени у акцији полиције, кад је код њих пронађен и пиш..љ. Она тада није приведена, али је легитимисана заједно с њима, због чега је јуче била на информативном разговору у полицији – открива извор Kурира.

Подсетимо, филмско хапшење у хотелу догодило се 7. фебруара. Лисице на руке стављене су црногорским држављанима, наводно блиским шкаљарском клану – Немањи Мишуровићу (35), Миљану Милићу (27) и Бојану Ајковићу (35), као и Синиши Kачавенди (42) из Бањалуке.

– Ухапшени су одраније познати полицији, а на крову хотела пронађен је скривени пи.тољ. Због њихове блискости с которским кланом, али и њихове прошлости проверава се да ли су у Београд допутовали због припреме неке лик..дације – открили су извори из истраге.Наш саговорник открива да је позната старлета деловала испрепадано кад је видела полицију која упада у хотелску собу.

– Ајковић и Kачавенда уредно су били пријављени у хотелу као гости и стигли су неколико дана раније авионом. Остала двојица придружила су им се те ноћи у хотелу, до ког су стигли блиндираним БМW и „аудијем“. Они нису били регистровани у хотелу. Те ноћи у собу је дошла и Вања Хаџовић, која такође није била гост хотела – каже извор из истраге и додаје да су ухапшени наводно изјавили да су у Београду планирали да остану четири дана.

Иначе, Вања Хаџовић у жижу јавности доспела је 2013, кад је радила као саветница у Министарству спољних послова у време министровања Ивана Мркића, који је био кадар Томислава Николића. На интернету су се тада појавиле њене фотографије, па је због овог скандала убрзо отишла из министарства. Мркић је тада, наводно, тврдио да је Вању запослио на препоруку функционера СПС Бранка Ружића.

Хаџићева је у МСП провела око девет месеци – од фебруара до новембра 2013. године.

Против бивше саветнице у Министарству спољних послова, како наш извор открива, неће бити поднета кривична пријава, али је она јуче позвана у полицију да у својству грађанина објасни због чега је била у соби особа блиских которском клану у ноћи хапшења. Према незваничним информацијама, она је рекла да је дошла на пиће на позив пријатеља.Извор: курир.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.