Нови систем у хрватском граду: Службеницима плата према оценама грађана

0

(фото:Profimedia)

Град Света Недеља у Хрватској за своје службенике уводи фиксни и варијабилни део плате који ће зависити од тога какве су оцене добили од грађана.

Тај потез најавио је на службеном профилу градоначелник тог града Дарио Зуровец.

Осим оцењивања службеника и новог система плаћања, тај град који се налази поред Загреба подићи ће и ниво транпарентности, па ће грађани имати приступ свим рачунима које град плаћа и уговорима које склапа, пише Индеx.хр.

“Први у Хрватској уводимо оцењивање запослених од стране грађана и плате и награде према оценама, чиме заправо уводимо фиксни и варијабилни део дохотка. Данас смо представили апликацију кроз коју ће грађани моћи да оцене запослене након коришћења услуге унутар градске управе”, написао је Зуровец.

Према његовим речима, запослени у градској управи ће моћи и међусобно да се оцењују, а резултат тог процеса ће бити ранг-листа запослених према оценама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“У другом кораку ћемо предложити градском већу смањење плата свим запосленима у износу од 10 одсто”, написао је Зуровац на Фејсбуку и додао да ће службеницима потом исплаћивати награде на следећи начин.



“Пет најлошије оцењених неће добити награду, наредних 20 одсто службеника ће добити половину износа који им је умањен, а средњих 50 одсто оцењених ће добити награду у истом износу за који им је умањена плата. Следећих 20 одсто ће добити награду у износу већем од умањења плате”, навео је Зуровец.

Према његовим речима, пет одсто службеника који су најбоље оцењени ће добити награду у износу двоструко већем од умањења плате.

Прочитајте још:  Затворене бројне мале бензинске пумпе у Хрватској

Оцењивање запослених почеће од 1. марта 2020. године.

“Уколико градско веће усвоји такву одлуку, а верујем да хоће, то ће се први пут видети на платама 1. јула 2020. године”, навео је он.



Индех.хр

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *