Вирус покосио продају путничких возила у Kини

0

(фото: АП)

Продаја путничких аутомобила у Kини пала је у првих 16 дана фебруара за вртоглавих 92 одсто међугодишње, према подацима Kинеске асоцијације за путничка возила (ЦПЦА), јер су компаније широм земље привремено затворене због епидемије коронавируса.

У првој половини фебруара у Kини је продато укупно 4.909 путничких аутомобила у односу на 59.930 возила у истом периоду годину дана раније, показали су подаци ЦПЦА, преноси агенција Ројтерс.

“Врло мали број аутомобилских представништава је отворио продајне салоне у прве две недеље фебруара и забележили су веома мали промет”, наведено је у саопштењу те асоцијацијe.

У Kини је јуче потврђено нових 889 случајева оболелих од коронавируса. Број смртних случајева се такође повећао за 118 на 2.236, углавном у граду Вухан у покрајини Хубеј, одакле је кренула епидемија, додаје британска агенција.

Kинеско тржиште аутомобила вероватно ће због ове епидемије забележити пад продаје за више од 10 процената у првој половини 2020. и за око 5,0 процената током целе године, под условом да се епидемија ефикасно сузбије пре априла, проценили су из Kинеске асоцијације произвођача аутомобила (ЦААМ) за Ројтерс прошле недеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У циљу стабилизацију аутомобилског тржишта, на којем је прошле године продато више од 25 милиона возила, кинеско Министарство трговине најавило је увођење више мера за подстицање куповине возила.

Tанјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *