Амерички генерал: Од кога Србија сматра да треба да се брани?

5

(Фото: Epa/MAXIM SHIPENKOV)

Бивши главнокомандујући копнених снага САД у Европи запитао је поводом испоруке Србији првог дела система Панцир, од кога Србија сматра да треба да се брани.

Бивши главнокомандујући америчких копнених снага у Европи, генерал Фредерик Бен Хоџис запитао је поводом испоруке Србији првог дела руског ПВО система Панцир, од кога Србија сматра да треба да се брани, пренео је данас Глас Америке.

“Питам се чему ли ови системи служе? Од кога Србија сматра да треба да се брани? Запад је неуморан у проналажењу начина да приђе Србији. И не представља никакву претњу Србији”, рекао је Хоџис за Глас Америке (Воице оф Америца – ВоА).




Према његовим речима, Србија би на много бољи начин могла да улаже драгоцена средства, изграђује инфраструктуру и отвара радна места, што би младим грађанима Србије градило веру у бољу будућност. “Уместо што купује скупе оружане системе против непостојећих претњи из ваздуха”, оценио је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сума коју је Србија платила Русији за ракетни систем “Панцир С” непозната је јавности. На светском тржишту војне опреме један ракетни систем тог типа кошта између 13 и 14,6 милиона долара, у зависности од верзије, додао је Глас Америке.

Хоџис је рекао да државе имају право избора добављача војне опреме и оружја.

“Свака држава има право да набавља оружје по сопственој вољи. Волео бих да видим и да се друге западне државе укључе у конкуренцију у обезбеђивању онога што Србији треба. Србија има и других пријатеља и могла би да постигне много више од потпуне зависности од Русије”, подвлачи Хоџис.

Прочитајте још:  Русија у СБ УН затражила да Американци Сирији одмах врате њене изворе нафте




Српски министар одбране Александар Вулин потврдио је да је на батајнички аеродром “Пуковник-пилот Миленко Павловић” данас из Русије допремљен први део система противваздушне одбране “Панцир С1”.

Споразум о набавци батерије система “Панцир” Србија и Русија закључиле су 2019. године.

Артиљеријско-ракетни систем за противваздухопловна дејства “Панцир С1” намењен је за против-ваздушну одбрану објеката од извиђања и дејства из ваздушног простора, као и за заштиту ПВО јединица и других средстава ратне технике.



Beta

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Serbia shall build its defense system and arms against possible (repeated) NATO aggression. It would be great deterrent if Serbia could make its own or purchase 1000-2000 kiloton hydrogen bombs and systems to deliver them on any target on the Earth. North Korea’s idea is good but not good enough. Serbs are smart and can achieve this goal in a short time. Until then, Serbia will play the “EU admission” game and get ready for NATO rats to act against it. Then, God help you and Serbia as well!
    Those who are defending their freedom, people, families, children, human rights and lands… they usually win in the end. It will be the same this time if it comes to it. So, go ahead and try Serbians…. You may learn something new at your own great expense.

  2. Од сваког ко нас напада , а има их и у рату и у миру. Нападају нас културом , вакцинама , покрштавањем, пребацују нас у православце , унијате , протестанте , муслимане и уче нас лажну историју да би се мрзели и ратовали за њихов интерес. Никад им доста. Не треба им дозволити да униште Свет. Лекин закон решава проблеме.

  3. Paljudi moji jabih bio najsretniji covek kada bi jedna zemljacbilo koja napala ameriku ito tako daim posalje atomske bobme na svski grad u americi i to sve do novoga zelanda davise nema nijednoga jedinoga amerikanca i tacka bolobi gotovo satim ratovima po celome svetu ostaje samo kina i rusija akoliko jato vidim rusi i kinezi su dobri prijatelji i toje gotovo samo mi trebamo dacuvsmo nasu politiku i nasu zemlju ne meschati sr staradi druga zemlja bilo koja mi trebao sto pre izbaciti emigrante napolje iz nase zemlje i toje to asa kosovom od danas samo ostro oko zaoko zub za zub i tacka izbacicemo ich napolje iz nase zemlje tu gamad tu djubrad koja deci maloj krade organe sveto moramo zaustaviti sto pre moramo osloboditi nasu decu iz kosova zarobljenu i iz albanije nasu decu nase ljude i nase zene i tacka tako se to radi sanasom bracom rusima u pravu pobedu to samo .
    To i nista drugo zivelo bratstvo jedinstvo rusi su nasa braca bolje rat nego pakt bolje grob nego rob tojeto braco moja srbi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *