Антисрпска НВО и сепаратисти из ЛСВ траже да тужилаштво процесуира грађане који штите Србе од миграната

6

Покрет слободних грађана (ПСГ) позива надлежно тужилаштво да хитно процесуира особе које су претиле мигрантима у Београду, о чему постоје видео записи који су се у суботу појавили на друштвеним мрежама. Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) такође тражи да држава процесуира појединце који прете мигрантима у Београду и другим крајевима Србије.

“Покрет апелује на поједине политичке чиниоце да не подижу напетост према држављанима земаља које су погођене ратом, а који прилику за нови живот траже на тлу Европе. Дезинформације којима се манипулише доводе до све чешћих напада”, наведено је у саопштењу ПСГ.

Додаје се да “овакво неодговорно понашање на крају може довести до убистава или тешког повређивања што смо имали прилике да видимо пре неколико дана у Немачкој”.

“Србија је увек била држава која прихвата и помаже свима који су у невољи, и сматрамо да је наша цивилизацијска дужност да тим путем и наставимо”, закључује ПСГ.

Уз видео који је објављен на YоуТубе, написано је да је у петак увече група младих “кренула у обилазак централних градских улица” и да је том приликом срела више мигрантских група са којима је разговарала и уручила им памфлет на српском енглеском и арапском језику.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако се наводи, на памфлету је писало: “Због учесталих болесних напада на српске жене и девојке, забрањено вам је кретање ван мигрантских центара од 22 часова до 6 часова ујутру. И кретање више од три особе у групи током дана. Напади на наше грађане вам неће проћи некажњено.”

ЛСВ: Недопустиво да било ко узима правду у своје руке
ЛСВ је позвао надлежне органе да “у најкраћем року приведу лицу правде и процесуирају сва лица која су претходних дана учествовала у акцијама којима се прети мигрантима у Београду и другим крајевима Србије.”

Прочитајте још:  „Биће тешко зауставити их“: Шта пише у извештају Агенције за заштиту граница

“Недопустиво је да било ко узима правду у своје руке, прети и забрањује кретање”, навео је ЛСВ.

у саопштењу се додаје да је индикативно да су ове претње уследиле недуго после почетка антимигрантске кампање покрета Двери.

“Жалосно је и недопустиво да политичке партије и појединци ширењењем страха и панике покушавају да оснаже своје позиције у друштву”, саопштио је ЛСВ.

ЛСВ је позвао грађане Србије да не дозволе да их “политиканти са лошим намерама увуку у бескрајни круг мржње”.

“Србија мора бити модерна држава у којој се поштују права свих њених грађана, али и свих појединаца који у њој нађу привремено уточиште”, саопштио је ЛСВ.

ФоНет

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Da li su se ovi “dušebrižnici” iz interesa zabrinuli ne za pretnje već napade na građane Srbije, čak i decu, upade u njihove domove, pljačke istih i spaljivanje? Nisu! Zašto? Zato što su plaćeni da rasturaju Srbiju i doprinesu promeni njene demografske strukture, ali jadni ne znaju da u njoj onda neće biti mesta za njih, mogu da se sele na BI. Da li vide, kao i oni koji kopiraju Domanovićeve junake, da nam dolaze 95% oni koji su vojnici, ne stari i mala deca? Kada će rukovodstvo Srbije preuzeti svoje obaveze za koje je debelo plaćeno, a još i samo uzima koliko hoće, i spreči tihu okupaciju Srbije? Ovo više nije šala ni igra!

  2. Dodeliti svima onima koji se zalazu za migrante po jednog dzihadistu da ih licno integrisu u njihovoj kuci i dvoristu,po mogucnosti da im postanu zetovi i oplode im zensku decu i tako podizu natalitet u krugu svoje familije.

  3. Sram vas bilo ! Stanovnici Srbije, narocito u pogranicnim mestima, imaju velike probleme sa migrantima. Ataci na imovinu su , vec “normalna” pojava a i licna bezbednost je cesto ugrozena. Policija ne reaguje a migranti , znajuci, da nece odgovarati pred zakonom adekvatno, sve su vise arogantni i nasilni! Za to NEMATE SLUHA ! U Nemackoj su vec organizovani migranti u povece grupe i marsiraju sa pretecim uzvicima a Nemacka je prva koja ih je pozvala i dala im utociste ! Koga vi ovde branite? Bezbednost gradjana i drzave ?! NE !! Vi ste ljudski sljam placeni da SVE RADITE PROTIV naroda Srbije i drzave ! Gradjani se moraju sami organizovati i omoguciti NORMALAN ZIVOT u naseljima . Nista nije protiv zakomito jer se NISTA NI NETRAZI PROTIV ZAKONITO ! Vas bi trebalo UKINUTI a i kaznjavati za potsticaje ugrozavanja sigurnosti gradjana i imovine Srbije !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *