Кад верници одликују комунисту: Дачић добио Хиландарску споменицу за доброчинство

1

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Министар спољњих послова Србије Ивица Дачић добио је Хиландарску споменицу архимандрита Метохија и братства манастира Хиландара за доброчинство и помоћ у време обнове манастира као и за заслуге у заштити и одбрани државних и националних интереса.

Дачић је захваљујући се на додељеном признању, истакао своју личну, као и спремност Владе Србије да увек када је потребно, пружи помоћ и подршку Хиландару, имајући у виду да се ради о једној од највећих светиња, не само за Србију, већ и за читав свет.

Ово признање додељено му је приликом посете Солуну, где је учествовао на министарском састанку који је организовао министар иностраних послова Грчке Никос Дендиас.

На крају посете Солуну, Дачић је посетио и Српско војничко гробље “Зејтинлик” где је положио венац и још једном се поклонио сенима српских војника који су погинули током пробоја Солунског фронта.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На гробљу га је дочекао Ђорђе Михаиловић, деведесетогодишњак, који већ деценијама брине о хумкама српских хероја, као што су то пре њега чинили његов отац Ђуро и деда Саво.

Ђорђе је рекао да, иако је српског порекла и његова породица деценијама брине о српском војничком гробљу, он никада није био у Србији и нема срспко држављанство ни пасош.

Дачић је обећао да ће министарство помоћи да се он по убрзаном поступку добије српско држављанство и да му се изда пасош.



Аутор: 021.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кад верници одликују комунисту: Дачић добио Хиландарску споменицу за доброчинство

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *