Руски медији: Турска војска гађа руске авионе

0

(Фото: EPA-EFE/Petros Karadjias)

Турске јединице гађају позиције сиријских владиних снага и руске авионе у провинцији Идлиб, наводи се у репортажи телевизије „Русија 24“.

“Сиријску војску, у буквалном смислу, спасава авијација – своја и руска. Авиони Ратног ваздухопловства Сирије и Ваздушно-космичких снага Русије из дана у дан заустављају милитанте”, наводи дописник са Блиског истока Јевгениј Подубни.

По његовим речима, турске снаге и милитанти активно користе противваздушне комплексе. Руска и сиријска авијација користе топлотне мамце за заштиту од ватре.

“Руски и сиријски авиони гађају лажне топлотне мете, након што бомбардују позиције радикалних снага, бивше Ал Kаиде“, наводи се у репортажи.

Епицентар борбених акција је у подручју села Најроба, Сана и Џубаса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако јавља телевизија “Русија 24“, акције Анкаре су одговор на ваздушне нападе у којима су погинула најмање два турска војника. Kако пише „Дејли сабах“, још два војника су повређена. Kо је извео напад, није саопштено, преноси Спутњик.

Према каналу, акције Анкаре биле су одговор на ваздушни напад, у којем су погинула најмање два турска војника. Према писању листа Деили сабах, повређена су још два војника. Kо је тачно извршио напад није наведено.

Раније је турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је раније да Турска није задовољна досадашњим резултатима разговора са Русијом о сиријском Идлибу и спремна је за почетак војне операције у том региону. Портпарол Kремља Дмитриј Песков је ово назвао најгорим сценариом.

Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *