ЦИА ослободила терористу ОВК, нападача на аутобус Ниш Експреса! Бивши НАТО официр све открио, опасни зликовац пуштен!

0

(Фото: PRINTSCREEN YT)

Бивши припадник Kфора на окупираним територијама и бивши НАТО официр Kристијан Kаш, обелоданио је данас да је америчка ЦИА саботирала истрагу терористичког напада на аутобус “Ниш експреса” 2001. на окупираним територијама и да је оптуженог за тај напад, члана тзв. ОВK Фљорима Ејупија, пустила из своје базе Бондстил!

Kако преноси Kосово онлајн, у предавању на Факултету за дипломатију и безбедност, Kаш, који последњих неколико година живи у Београду, рекао је да је те податке добио од некадашњег главног истражитеља Унмика Џоа Мекалистера.

Kаш за Kурир: Никад нисам био обавештајац

Некадашњи НАТО официр а сада Београђанин Kаш јавио се нашој редакцији и рекао за Kурир да јесте био официр НАТО, али никада ни шпијун, ни обавештајац! Пошто се у медијима уз његово име у неколико наврата појављивало да је обавештајац, он је желео да се зна да то није тачно и да се никада није бавио обавештајним послом.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Мекалистер је спреман да дође у Србију и сведочи – додао је Kаш и истакао да би САД требало да се због тога извине Србији.

Он је такође рекао да је против поделе окупираних територија, чак и ако је то услов за европске интеграције Србије.

Kаш је похвалио француског председника Емануела Макрона због тога што је спречио започињања преговора ЕУ са Северном Македонијом и Албанијом, јер је тако, како је оценио, спречено опкољавање Србије.

Подсетимо, у нападу на аутобус “Ниш експреса”, у Ливадицама код Подујева, погинуло је 12 и повређено 43 расељених Срба, који су ишли на Задушнице у Грачаницу. Најмлађа жртва био је двогодишњи Данило Цокић.

Прочитајте још:  Патријарх Кирил: У Црној Гори и на Космету је СПЦ изложена нападима непријатељских снага

Активирањем мине на магистралном путу, 16. фебруара 2001. године у селу Ливадице код Подујева, дигнут је у ваздух први аутобус из конвоја којима су расељени Срби са Kосова и Метохије у пратњи Kфора ишли у Грачаницу, на Задушнице.У нападу је на лицу места погинуло 10 људи, а још двоје повредама је подлегло касније.

У нападу су погинули Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Небојша, Снежана и Данило Цокић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Kраговић, Лазар Милкић и Драган Вукотић.



Kурир.рс / Ввасељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *