Дачић: Србија спремна за нове мигранте

1

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да се Србија понаша одговорно према питању миграната, да прати све што се дешава и да је спремна, али да неће дозволити да буде место где ће мигранти остати смештени, чекајући да добију прилику да наставе према жељеним дестинацијама.

Дачић је за Прва ТВ, коментаришићи актуелну ситуацију на турској-грчкој граници и одлуку турских власти да пропуштају мигранте ка Европи, рекао да је битно што Србија није ни прва земља у којој долазе мигранте, нити крајња њихова дестинација, али да ће наставити да се понаша веома одговорно.



“Ми сада нећемо правити хистерију и атмосферу против миграната, али такође нећемо дозвољити да Србија буде место где ће се они остати сместени чекајући даље дестинације на које су кренуле”, објашњава Дачић.

Наводи да су у питању геостратешке игре које тренутно постоје између Турске, ЕУ, Русије и других партнера у вези са сукобима у Сирији, и оцењује да Србија није једина која је заинтересовани због свега што се дешава, али наглашава да смо спремни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“До сада није било проблема по мигрантском питању. Свих ових година Србија је била пример како се на један одговоран начин треба односити према том питању”, закључио је Дачић.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дачић: Србија спремна за нове мигранте

  1. Napolje sa migrantima pojesce nas zive kao zombi su ti oni astace biti sanasom decom i nasim zenama bolje dane pricam zato vam poslednji put kazem zaustavite ulaz migranata u nasoj zemlji neka im vucic vrati ugovore i pare sto je uzeo od njih od nemacke i austrije i onda ce sve biti uredu inace pojesce nas kazem vam jasno razumetelime

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *