Банке пријавиле више од 800 сумњивих трансакција

0

(Фото: Depositphotos/okuka67)

Током 2019. године Управа за спречавање прања новца примила је 819 сумњивих извештаја од пословних банака и 891 извештај од платних институција, објављено је на сајту Управе.

Уочене типологије сумње у прање новца или финансирање тероризма, као и нови трендови и изазови у борби против прања новца и финансирања тероризма биће приказани у Годишњем извештају о раду Управе за 2019. годину који ће бити објављен у марту.

Подсећамо, у извештају за прошлу годину Управа је навела да се, између осталог, новац пере преко изградње станова и трговине половним аутомобилима.

Анализом сумњивих трансакција које углавном пријављују банке, у 2018. уочени су исти начини прања пара као и претходних година.

Управа је приметила да се новац непознатог порекла, од организованог криминала, као и од криминалаца појединаца, убацује у изградњу некренина које имају регулисану грађевинску документацију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако се наводи, већа сумња у прање новца постоји код инвестирања у стамбено пословне објекте који немају грађевинску дозволу.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *