Влада прави агенцију за испитивање оружја

(Фото: Ministarstvo odbrane Republike Srbije)

Влада Србије донела је одлуку о оснивању Агенције за испитивање, жигосање и обележавање оружја, направа и муниције чиме престаје са радом Завод за испитивање и жигосање ручног ватреног оружја и муниције, објављено је у најновијем Службеном гласнику.

Седиште Агенције је у Kрагујевцу, Стојана Протића б.б.

Агенција је самостална у свом раду, наводи се у одлуци.

Директора, на период од пет година, са могућношћу именовања још два пута, именује Влада, после спроведеног јавног конкурса.

Такође, председника и чланове Управног одбора Агенције именује Влада на период од пет година, са могућношћу именовања још два пута, на предлог министарства надлежног за унутрашње послове.

Агенција се финансира из прихода од услуга које плаћају корисници услуга, донација, прилога и других бесповратних давања датих оснивачу или Агенцији.

Даном почетка рада, Агенција преузима од Завода за испитивање оружја и муниције запослене и средства за плате, накнаде и друга примања тих запослених, као и права и обавезе, послове, опрему, средства за рад, документацију, архиву и друга средства потребна за обављање послова утврђених законом.Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.