Влада прави агенцију за испитивање оружја

0

(Фото: Ministarstvo odbrane Republike Srbije)

Влада Србије донела је одлуку о оснивању Агенције за испитивање, жигосање и обележавање оружја, направа и муниције чиме престаје са радом Завод за испитивање и жигосање ручног ватреног оружја и муниције, објављено је у најновијем Службеном гласнику.

Седиште Агенције је у Kрагујевцу, Стојана Протића б.б.

Агенција је самостална у свом раду, наводи се у одлуци.

Директора, на период од пет година, са могућношћу именовања још два пута, именује Влада, после спроведеног јавног конкурса.

Такође, председника и чланове Управног одбора Агенције именује Влада на период од пет година, са могућношћу именовања још два пута, на предлог министарства надлежног за унутрашње послове.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Агенција се финансира из прихода од услуга које плаћају корисници услуга, донација, прилога и других бесповратних давања датих оснивачу или Агенцији.

Даном почетка рада, Агенција преузима од Завода за испитивање оружја и муниције запослене и средства за плате, накнаде и друга примања тих запослених, као и права и обавезе, послове, опрему, средства за рад, документацију, архиву и друга средства потребна за обављање послова утврђених законом.



Нова економија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *