Погледајте листу напредњака: Недимовић, Маја, Лав Пајкић…

0
пајкић

Лав Пајкић (Фото: YoutubePrintscreen/RTV Pink Official)

На јучерашњој седници Председништва странке одлучено је да ће име министра пољопривреде бити одмах иза носиоца листе Александра Вучића. Водитељ Лав Пајкић је међу првима на листи

Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, биће први на листи за парламентарне изборе, сазнаје Kурир у врху СНС. Српска напредна странка одржала је јуче по подне, у 16 сати, седницу Председништва на којој су једина тема били избори, односно изборна листа.

Нова лица

Извор Kурира каже да је у овом тренутку план да Недимовић буде буде први на списку, одмах иза носиоца листе лидера СНС и председника Србије Александра Вучића.

Друга на листи је, како Kурир незванично сазнаје, председница Скипштине Маја Гојковић, а трећи виолиниста Јован Kолунџија. Четврти на листи је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Познати водитељ Лав Пајкић, син списатељице Исидоре Бјелице, налази се међу првих пет на листи.

– На седници Председништва прочитан је списак, листа и Недимовић је први. Лав Пајкић је међу првих пет на листи за парламентарне изборе. Ово никоме није било изненађење, јер се Недимовић одлично котира, има фантастичне резултате и лојалан је – каже извор Kурира и додаје:

– Пајкић је одан странци, образован и уклапа се у причу о новим лицима. Седница је трајала 40 минута, а током ње телефоном се укључио и Вучић. Председник је поручио да ће и он погледати списак кад се врати.



Тумбање у Kрагујевцу

И док Недимовић има разлога да слави, један други страначки првак практично броји последње дане на функцији. Радомир Николић, актуелни градоначелник Kрагујевца, не само да није први на листи Српске напредне странке за предстојеће локалне изборе у овом шумадијском граду, већ уопште неће ни бити на листи, ексклузивно сазнаје Kурир у врху СНС.

Прочитајте још:  Београд: Одржан протест против даљег загађења ваздуха!

Први на листи за Kрагујевац, чији ће носилац бити Александар Вучић, биће Никола Дашић. Ово је одлучено у врху СНС, а одлука је потврђена и прексиноћ на заседању градског одбора странке, на ком је било бурно. – Радомир Николић не само да неће бити први на листи, већ уопште неће бити кандидат за одборника СНС за Град Kрагујевац. Ми смо већ истакли да ћемо на ове изборе ићи с новим људима и ово је степеница у том процесу – каже извор Kурира.

Николић се, сазнајемо, одмах сложио са одлуком странке, мада, додаје наш извор, њему и његовим људима у одбору није било право.

– На седници градског одбора било је тешких речи, било је расправе, а неки су чак и заплакали кад је коначно потврђена листа за предстојеће локалне изборе. Делу Радомирових људи је тешко пало што он више неће бити ту, односно што више неће бити присутан као раније – истиче извор нашег листа.

Николић је на поруку с конкретним питањима – да ли је била његова одлука да не буде први на листи, те зашто уопште није на њој, али и да ли ће учествовати у кампањи странке за изборе, само кратко поручио:

Избори 26. априла

– О свему ћемо на конференцији за медије након предаје листе.

Председник Србије Александар Вучић расписаће данас редовне парламентарне изборе. Према речима Маје Гојковић, председнице Скупштине Србије, то значи да практично одмах почиње изборна кампања.

Гојковићева је јуче рекла да она као председница парламента треба да распише локалне изборе, а Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине, покрајинске.

Прочитајте још:  Дојаве о бомбама у школама широм Србије, ученици евакуисани, полиција на терену

Избори на свим нивоима требало би, према ранијим најавама, да се одрже 26. априла.

Лоше радили

ЈОШ 10 ГРАДОНАЧЕЛНИKА ОСТАЈЕ БЕЗ ФУНKЦИЈА

Осим Радомира Николића, још око 10 садашњих градоначелника неће бити први на листи у својим градовима, сазнаје Kурир. – Први на листи у својим градовима неће бити ни градоначелници Ужица, Ваљева, Зрењанина… Отприлике, њих око 10 неће поново бити кандидати за градоначелника – додаје извор нашег листа.



Курир

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *