Председник Србије Александар Вучић расписао изборе

0

Александар Вучић (Фото: TA Images/Antonio Ahel)

Председник Србије Александар Вучић расписао је парламентарне изборе у Републици Србији за 26. април 2020. године.

“Поштовани грађани Србије, управо сам потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике. Они су расписани за 26. април ове године. Свим учесницима желим успех”, рекао је Вучић.

Он је раније данас рекао да ће изборна кампања трајати више од 50 дана, што ће бити једна од најдужих кампања икада, па ће бити довољно времена да сви представе своје програме.

“Желим свима успех. Да све протекне у демократској атмосфери. Наравно да ће бити повишених тонова и страсти, увек их је било и биће, али је важно да све буде демократски”, рекао је председник у данашњем обраћању јавности.

Вучић је позвао грађане да својом вољом изаберу своје представнике у парламенту, да гледају у будућност и о њој донесу одлуку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Скупштина Србије броји 250 посланика.

Претходни парламентарни избори одржани су 24. априла 2016. године.

Претходно, за 26. април расписани су локални и покрајински избори.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је изборе за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Србији.

За исти дан изборе за посланике у Скупштини АП Војводине расписао је председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, као и председник Скупштине Београда Никола Никодијевић, за избор одборника у свих 17 градских општина Београда.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *