Вучићева горка чоколада: Швајцарцима 12 милиона евра субвенција

(Фото: Pixabay)

Швајцарска компанија Бари Kалбо (Баррy Цаллебоут), која данас полаже камен темељац своје фабрике чоколаде уз присуство председника Александра Вучића, добила је од државе 12 милиона евра субвенција за тај пројекат.

Бари Kалбо се заузврат обавезао да запосли најмање 100 нових радника, што значи да субвенција износи можда рекордних 120.000 евра по радном месту, види се из уговора те компаније са Министарством привреде.

Kако се види из уговора, Бари Kалбо је у 2018. години имао консолидовани приход од преко 3,2 милијарде евра. Држава Србија је ипак одлучила да овом швајцарском произвођачу треба помоћ, па је субвенцијом покрила 26,67 одсто трошкова улагања у погон за производњу чоколаде и какао производа у Новом Саду.

Новозапослени радници Бари Kалбоа у Србији ће имати основну зараду која је најмање за 20 одсто већа од минималца, наводи се у уговору.

Субвенција ће бити исплаћена Бари Kалбоу у пет годишњих транши, од 2020. до 2024. године, а највећа појединачна транша од 8,24 милиона евра треба да буде исплаћена следеће године.

Овој компанији је такође поклоњено земљиште за изградњу фабрике од два хектара и девет ари уговором који је потписан у септембру 2019. године.

Бари Kалбо је водећи произвођач чоколаде и какао производа који послује у више од 30 земаља и запошљава 11.570 радника у оквиру целе групације.Нова економија

2 Коментара

  1. Da li neko ima pametan u ovoj okupiranoj Srbiji da se upita:KOLIKO JE OTVORENO FABRIKA,BOLNICA…ITD,,,ZA VISOKO OBRAZOVANE STRUCNJAKE.ILI SAMO ZA…NK-PK,radnike.
    I TEBILI CESTITAJU UPISANKU NA USPEHU.
    A STO SU NAM NERODJENI PARA-UNUCI ZADUZENI….NEMA VEZE.

  2. 120.000 евра по радном месту ?
    Очигледно, знали су тачан одговор, на његово омиљено питање: “ А колики је мој део ?“

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.