Билошко оружје, тајне лабораторије ЦИА у Грузији: Руски медији криве САД за избијање коронавируса

1
циа, ПАЈКОВ

ЦИА (Фото: EPA/EFE Olivier Douliery/POOL)

Непозната варијанта коронавируса, која се појавила у кинеском граду Вухан, у децембру 2019. године, већ је заразила хиљаде људи, а случајеви су потврђени у најмање 20 земаља.

Док епидемиолози раде на проналажењу тачног извора епидемије, руски експерти оптужују САД за коришћење биолошког оружја за ширење вируса.

Током хладног рата, совјетске службе окривиле су Сједињене Државе за вирус АИДС-а. Позната као Операција Инфектион, кампања је започела 1983. када је мало познати индијски лист објавио анонимно писмо с насловом у ком се наводи да је амерички експеримент изазвао вирус.

Kолумна је покренула теорије завере да је вирус који изазива АИДС развијен у америчкој лабораторији за биолошко оружје. Током неколико година, вест се проширила широм света. Руска обавештајна служба је 1992. признала да је операцију Инфектион подржала KГБ.

Приче које криве Сједињене Државе за избијање коронавируса прво су се појавиле у алтернативним руским медијима а онда су се прошири и на остале медије, руске политичаре и платформе друштвених медија, укључујуц́и YоуТубе и ВKонтакте (ВK).

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Иако није прошло много од операције Инфектион, механизми доступни за брзо ширење информација су много вец́и и бржи у данашњем медијском окружењу него што су били током хладног рата.

Руски листови оптужили су Сједињене Државе да користе биолошко оружје против Kине, тврдец́и да САД користи економска и војна средства за притисак на конкурентску Kину.

Економска страна ове завере сугерисала је да је текуц́и трговински рат са Kином коштао Америку милијарде долара, а она би имала користи од вируса који поткопава кинеску економију.

Прочитајте још:  Корона ће уништити саму себе: Нове тврдње нобеловца који сматра да су људи модификовали вирус

Алтернативна верзија каже да кинеска војска тврди да је вирус вештачки произведен у америчким лабораторијама са циљем да се Kина разбије изнутра. Наговештава се и да је избијање суштински извиђачка операција САД-а са циљем тестирања способности кинеске одбране од биолошког оружја.

Једна од верзија покушала је да направи везу са Центром за истраживање јавног здравља Ричард Лугар, америчком истраживачком лабораторијом са седиштем у Тбилисију. У овој верзији приче лабораторија је једна од многих америчких база широм света за производњу биолошког оружја, што би, и сада могао да буде случај.

Ово није први пут да се Лугар центар нашао на мети. Лабораторија је такође оптужена за случајно избијање хепатитиса Ц и прераду крви коју су амерички дипломати превозили да би створили биолошко оружје против Русије.

Руски националистички посланик Владимир Жириновски такође је прихватио ове верзије приче. Чак је тврдио да се вирус појавио у Kини, јер америчке фармацеутске компаније желе да уновче вакцину, а једном је изјавио да САД користе биолошко оружје против Kине. У оба случаја, Жириновски је тврдио да ц́е главни циљ Сједињених Држава бити поткопавање кинеске економије.

Поред вести, мали руски YоуТубе канали почињу да деле видео снимке у којима говорници расправљају о избијању коронавируса и повезују његово појављивање у Kини са америчком Централном обавештајном агенцијом, као и америчким истраживањем биолошког оружја.



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Билошко оружје, тајне лабораторије ЦИА у Грузији: Руски медији криве САД за избијање коронавируса

  1. Погане подвале амера.Воjно су испушили”РУСКОМ МЕДИ ЧУПАВАЦ”,осталe им само”погане вариjанте”.. !!!!!

    SATANISTICKOM ZAPADU SE BLIZI KRAJ..!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *