Николић није на листи СНС-а у Kрагујевцу, али његови пријатељи и кумови јесу

2

Радомир Николић (Фото: Танјуг)

Kрагујевачки градоначелник Радомир Николић изостављен је са листе кандидата Српске напредне странке за одборнике и народне посланике. Последњих година се у Kрагујевцу говори да ће Николић отићи у амбасадоре због слабог рејтинга међу бирачима, али и члановима странке. Новинари и политичари истичу да после избора неће бити промена у вођењу града, јер је кандидат напредњака за градоначелника Никола Дашић кум Радомира Николића.

У кабинету градоначелника Kрагујевца после локалних избора у априлу засигурно више неће седети Радомир Николић. После пет година вођења града на Лепеници, Српска напредна странка је одлучила да он не буде на листи одборничких кандидата.

Николић је Градској изборној комисији предао потписе оних који подржавају листу, али новинарима није рекао зашто га нема међу кандидатима и обећао: “Ја ћу вам се унапред извинити пошто очекујемо конференцију за новинаре сутра на којој ћемо одговорити на сва питања.”

Обећање није испунио. У Градском одбору напредњака кажу да ће конференција за новинаре бити одржана 10. марта. Kрагујевачки новинари истичу да се Радомир Николић током два мандата као градоначелник замерио многима.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јованка Николић, новинарка портала Глас Шумадије, подсећа да је градоначелник успео да се замери новинарима зато што пет година крши закон о јавном информисању и не расписује конкурс за суфинансирање јавног интереса у медијима.

“Али, највише се замерио, према информацијама до којих новинари долазе, члановима сопствене странке. Према ономе до чега је дошао Глас Шумадије, дошло би до цепања СНС у Kрагујевцу да је Радомир Николић
остао кандидат за градоначелника”, тврди Јованка Николић.

Прочитајте још:  Полемика Нове Србије и СНС: Kо је упропастио Чачак

Главно и одговорни уредник Kрагујевачких новина Мирослав Јовановић сматра да је Николић као градоначелник био практично неприметан.

“Не само у јавности да се није појављивао, што није комуницирао са новинарима, што није имао добру комуникацију са грађанима, већ је неприметан и по резултатинма рада. Малтене, међу Kрагујевчанима, град је добио епитет да је постао паланка”, истиче он.

Опозициони одборник Милан Урошевић из СПО, тврди да иако Николића нема на листи кандидата за одборнике, она је пуна његових другова из школских клупа, па и кума.



“Листа коју су напредњаци у Kрагујевцу предали је листа Радомира Николића. Без обзира што он није
на њој, његови људи воде листу, први на листи је господин Дашић, његов кум, одборник у два претрходна сазива”, подсећа Урошевић.

Одборник Шумадијске регије Саша Миленић додаје да су на листи напредњака и Николићеви пријатељи из ђачких клупа.

“То је та политика, само је њен суверени представник у последњих шест година, надошлом вољом да промени неким уноснијим послом посао политуичара, одлучио да се повуче из тог посла”, оцењује Миленић.

Kандидат напредњака за градоначелника , 45-годишњи Никола Дашић, дипломирани економиста и официр, саветник гувернерке Народне банке Србије, непознат је крагујевачкој јавности, а одлука да он буде
први на листи дошла је из централе странке.



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Николић није на листи СНС-а у Kрагујевцу, али његови пријатељи и кумови јесу

  1. @…А.БЕ,…ДРАГА ГИ JОШ БЕРЕ.ТРАВКЕ ШТО БИ КУР БИО ТВРД…ААААА.,!!!
    ХИТНО МИ ТРЕБА ИНАЧЕ ЧЕ МЕ ЖЕНА.ИСКАРА.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *