Држава субвенционише туристичке агенције за довођење странаца: 50 евра по глави

(Фото: Shutterstock)

Подстицај: Услов је да гост у Србији проведе најмање пет ноћи и да је у групи од минимум 15 туриста, а истом сумом агенције се награђују и за довођење гостију из Kине, САД, Јужне Kореје и Јапана

Министарство трговине, телекомуникација и туризма понудило је и ове године и до 50 евра субвенције по туристи агенцијама које организовано доведе странце у Србију.

Услов за добијање ове суме је да гост у нашој земљи преноћи више од пет пута, да група има најмање 15 туриста и да долази из Kине, Јужне Kореје, Америке, Јапана, а од ове године и из Индије.

Разлог за укључивање Индијаца на листу најдрагоценијих гостију директор Јуте Александар Сеничић види у жељи државе да се отвори тржиште попут Индије, у које је у претходном периоду доста инвестирано у смислу промоције.– То је добар начин да мотивишете агенције да иду са што нижим ценама да привуку туристе са тих тржишта, да буду конкурентни, јер онда део њихових трошкова покрива држава и не ради се са губитком. Пре овог су били фаворизовани туристи из Русије, Kине и Турске, а сада је на ред дошла и Индија, која је велико тржиште и добро је што га стално ширимо – рекао је Сеничић.

Тако се нешто лошије ове године котирају туристи из Русије и Турске, за чији је боравак дужи од пет дана предвиђено по 30 евра по човеку. – У случају да су страни туристи за остварена три до четири ноћења, тј. за остварена два до четири ноћења за учеснике међународног конгреса, допутовали авионом из Русије, Турске, Kине, Индије, Јужне Kореје, Јапана или САД, износ субвенција које им се уплаћује је 20 евра за Русију и Турску, а 30 евра за друге земље из овог списка. Уколико су туристи остварили пет и више ноћења, а допутовали су из Русије или Турске, субвенција је 30 евра, а за Kинезе, Индијце, Kорејце, Јапанце и Американце 50 евра – наведено је у Уредби о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења организованог туристичког промета страних туриста на територији Србије.

Субвенције су понуђене нашим туристичким агенцијама кад саме организују долазак страних туриста у Србију, али и када су само локални партнери страних агенција за таква путовања.Курир

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.