Kорона у Србији зауставила све скупове на којима је више од 100 људи, затварају се и факултети

(Фото: Промо)

Београдски сајам аутомобила „ДДОР БГ цар схоw“ одложен је због ситуације изазване корона вирусом, а у циљу превенције и спречавања даљег масовнијег оболевања, изјавила је данас директорка Београдској сајма Данка Селић.

Она је за Тањуг рекла да је сајам требало да буде одржан од 19. до 25. марта, али да је због вируса корона одложен и да ће накнадно бити објављено када ће се одржати.

Уводе се ПОСЕБНЕ МЕРЕ НА ФАKУЛТЕТИМА, настава у мањим групама, а негде ће се радити и ОНЛАЈН

Факултети у саставу Универзитета у Београду организоваће наставу у мањим групама студената, у складу са одлуком надлежних о забрани окупљања у затвореном простору како би се спречило ширење новог корона вируса.

Ректорка УБ проф. Иванка Поповић каже да се забрана окупљања у затвореном простору, за групе веће од 100, односи и на предавања којима присуствује велики број студената, те да су на данашњој седници Сената о томе како да се настава реорганизује.– Дали смо препоруке да се ради и онлајн, електронским путем, где је то могуће – рекла је Поповић и навела да су препоруке дате како би се умањио ризик од ширења новог корона вируса и заштитили студенти.

Она је рекла да ће УБ пратити препоруке и одлуке Владе Србије и реаговаће брзо.

Факултети су затражили мишљење Министарства просвете да ли могу да одржавају седнице наставно-научног већа којима присуствује више од 100 људи. Ректорка појашњава да је на појединим факултетима неопходно да се одрже седнице наставно-научног већа, али да са друге стране нико не жели да угрози било чије здравље.

– Након консултација са министарством ми ћемо свим факултетима упутити препоруке, како да поступе везано за састанке већих група запослених на факултетима – навела је она.Танјуг

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.