Курти: Таксе неће бити укинуте без реципроцитета – Постоји тајни споразум

1

Аљбин Курти (Фото: Тwиттер/Биљана Зивковиц)

Шиптарски сепаратиста Аљбин Курти данас је на ванредној седници парламента више пута поновио да таксе на робу из Србије и БиХ неће бити укинуте без мера реципроцитета.

Курти је рекао да би уклањање тарифе од 100 одсто без увођења мера реципроцитета била „екстремна позиција“ као што би екстремна позиција била и задржавање тарифа без реципроцитета, преноси Косово онлајн.

Он сматра да би се током „градуалне“ замене створиле мере поверења за наставак дијалога.

Курти је критиковао и представнике политичких партија које су у међувремену промениле своје мишљење о замени таксе за мере реципроцитета.

– Они који мењају став треба да траже референдум. Легитимно је да мењате став, али једина могућност да се он промени је референдум и да о томе тражимо мишљење народа – рекао је Курти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Он каже и да је убеђен да постоји „тајни споразум“ и да сада само треба Влада да се „преломи“ како би споразум који је већ спреман могао да буде потписан.

– Убеђен сам да постоји споразум и да постоји тај слон у соби – рекао је Курти тврдећи да су тајни преговори у току и да, како је рекао, трају непрекидно.

– Ја као премијер сада имам више информација о томе него када сам био лидер опозиције – рекао је он.

Алудирајући на раније изјаве српског председника Александра Вучића са Куртијем у Бриселу и са Тачијем у Вашингтону он је рекао да је сада на делу систем елиминације.

– Притиском на власт она би се приморала да прихвати оно на шта је председник Косова већ пристао – тврди Курти.

Прочитајте још:  Још увијек на слободи, провоцира све: Никада није било оволико лажова и лупежа на политичкој сцени!



– Председник би добио споразум, шампањац се може отворити, а ја кажем не и нема скидање тарифе без реципроцитета – рекао је Курти.

Он је оценио да такса од 100 одсто никада није била препрека дијалогу, јер њега одавно нема, али да је сада направљена ситуација да она то јесте.

Посету Хашима Тација Вашингтону Курти је назвао дебаклом и оценио да окупираним територијама треба нови председник.

Поновио је и да његов став није усмерен против Америке нити против ЕУ већ да се залаже трансантлански савез и чланство окупираних територија у НАТО-у.

Васељенска ТВ / Танјуг



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Курти: Таксе неће бити укинуте без реципроцитета – Постоји тајни споразум

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *