УНИЦЕФ упозорава на лажне вести о коронавирусу

2

УНИЦЕФ је упозорио данас да су на друштвеним мрежама, као и у онлајн и неким штампаним медијима, почеле да се појављују лажне поруке о заштити од коронавируса које се приписују тој организацији, те апеловали на грађане да тачне информације о томе како се заштитити потраже од познатих извора – СЗО, УНИЦЕФ-а, државних здравствених институција или здравствених радника.

Из УНИЦЕФ-а као примере потпуних неистина наводе тврдње да избегавање сладоледа и друге хладне хране може да помогне у спречавању настанка болести.

„Творцима таквих неистина шаљемо једноставну поруку – престаните”, поручују из УНИЦЕФ-а.



Истичу да грађани треба да потраже тачне информације о томе како да заштите себе и своје породице од познатих извора, као што су Светска здравствена организација, УНИЦЕФ, државне здравствене институције или здравствени радници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Апелују на грађане да не деле информације из непоузданих или непроверених извора.

„Дезинформације за време здравствене кризе могу да изазову панику, страх и стигматизацију, као и да људи остану незаштићиени или да буду рањивији на вирус”, наведено је у саопштењу те организације, јавља Танјуг.

У УНИЦЕФ-у истичу да предузимају све кораке да обезбеде тачне информације о вирусу у блиској сарадњи са СЗО и државним здравственим органима, али и са партнерима попут Фејсбука, Инстаграма, ЛинкдИн-а и ТикТок-а.

На овом линку се налазе УНИЦЕФ-ови одговори на 11 најчешћих питања о КОВИД-19



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “УНИЦЕФ упозорава на лажне вести о коронавирусу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *