Новац који је обезбедио председник Вучић мења на боље живот људи у Сребреници

0

Фото МО Србије

Министар одбране Александар Вулин отворио је данас у Сребреници нови погон предузећа “Фабрика за поцинчавање” а.д. Сребреница, а затим и присуствовао отварању новог погона предузећа “АС Дрво” д.о.о. Сребреница, који су купљени средствима Владе Републике Србије.

Министар Вулин је након пресецања врпце и отварања нових погона истакао да је поносан када види да оно што је одлучио председник Александар Вучић и оно за шта је обезбедио новац, пет милиона евра, да је то постало нешто што мења живот људи на боље и то свих људи који живе у Сребреници.

– Поносан сам када видим како Србија чува своју Републику Српску, како поштује Босну и Херцеговину. Како се живот мења на боље. Када отворите једно радно место у Сребреници, као да сте отворили 100 радних места у Бањалуци или Београду. Ово се не ради да би се отишло, него да би се остало. Да би се овде деца рађала, да би године пред нама биле боље и да деца која дођу за нама живе у неком бољем времену него што смо живели ми. Зато се ово ради и зато сам бескрајно поносан на Владу Републике Србије и председника Вучића због политике коју спроводи, нагласио је министар Вулин.




Како је истакао, у свакој општини у Републици Српској, Република Србија је одвојила значајна средства за бар један пројекат.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Нема ниједне општине у Републици Српској, па и четири општине у којима живи српска већина ван граница Републике Српске, којима Влада Републике Србије није одвојила значајна средства за оно што су нам тражиле локалне самоуправе. То је помоћ, то је живот, тако се ствари мењају на боље и наставићемо с таквом политиком. Заиста сам поносан што ће тако и бити, рекао је министар Вулин и поручио да је држава Србија ту да помогне.

Прочитајте још:  Томислав Радовановић нови директор БИА

Министар Вулин је захвалио начелнику Грујичићу за све што је до сада радио, што је показао да су грешили они који су говорили да не треба Србин да буде председник општине Сребреница.

– Не може бити да се једном човеку рођеном овде забрани да победи вољом грађана ове заједнице. Захвалан сам и због тога што је разбио ту велику предрасуду, што се то више неће говорити ни понављати и што ће грађани Сребренице увек сами одлучивати ко хоће да им влада и како – истакао је министар Вулин.

Он је поручио да ће Србија дати све од себе да буде још оваквих пројеката, да ће чувати Републику Српску, поштовати Босну и Херцеговину и да у годинама које долазе само показујемо колико ће нас мир учинити бољим, успешнијим и племенитијим.

Министар рударства и енергетике Владе Републике Српске Петар Ђокић је изразио задовољство што је данас отворен и нови производни погон и проширени постојећи капацитети, чиме су створени услови за даљи убрзани економски раст и развој те општине.




– За нас је, као Владу Републике Српске, од изузетног значаја сарадња коју имамо са Републиком Србијом, са Владом Републике Србије, а посебно са председником Александром Вучићем, који је управо долазећи овде у Сребреницу и знајући за тешкоће у животу и раду Сребренице, одлучио да је финансијски помогне са пет милиона евра, а то су велика финасијска средства које је дала једна држава и камо среће да ту политику прате и други наши суседу у Босни и Херцеговини – нагласио је министар Ђокић, додајући да је то посебно важно за једну такву средину која је имала тешку прошлост.

Прочитајте још:  Радимо од куће и бирамо радно време, главни предуслов је немачки језик

Захваљујући Републици Србији на донацији, начелник општине Сребреница Младен Грујичић нагласио је да ће производни објекат који се данас отвара врло брзо постати дом за неке од породица из општине Сребреница. Он је подсетио да је током претходне четири године отворено четири производна објекта у тој општини, додајући да је то својеврсна сигурност за све оне који желе да остану и живе у Сребреници и околини.

У наставку посете Сребреници, министар Вулин је обишао је, на позив начелника општине Младена Грујучића и погон компаније “Економик груп”, коју је министар Вулин свечано пустио у рад 2018. године.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *