Брнабић: Број респиратора је државна тајна, имамо их довољно, пензионерима по 4.000 динара

AP PHOTO / THANASSIS STAVRAKIS Ана Брнабић

Број респиратора у Србији је у овом тренутку државна тајна, тако је и у већини земаља, али их имамо довољно, рекла је премијерка Ана Брнабић.

Имамо довољно респиратора, набављамо их још како бисмо били сигурни 200 одсто, рекла је Брнабић на представљању економских мера Владе Србије због коронавируса.

Она је навела да ће у наредних месец дана сви пензионери у Србији добити једнократну финансијску помоћ, у минималном износу од 4.000 динара.

„Та идеја је дошла од председника Вучића, који ме је као премијерку замолио да из буџета одвојимо додатна средства за додатну финансијску помоћ и подршку пензионерима, како би се осећали безбедно и сигурно. Ми ћемо у наредних месец дана, обезбедити једнократну финансијску подршку свим пензионерима у минималном износу од 4.000 динара“, рекла је Брнабић.Влада Србије донела је мере како би предупредила негативне ефекте коронавируса на економију и привреду, па је, уз одлуку НБС да смањи референтну каматну стопу на 1,75 одсто, одлучила да уложи додатних 24 милијарде динара у капиталне инфраструктурне пројекте, изјавила је премијерка.

Указала је да су у Србији најугроженији сектори туризам, транспорт и логистика.

За сада остаје лет за САД
Брнабић је додала и да је од Амбасаде САД затражено појашњење мере о забрани уласка грађана ЕУ у Америку, додајући да за сада нећемо суспендовати лет за САД, „али је велика вероватноћа да ћемо морати“.

Брнабић је казала да је тренутно јасно да се мера односи на Шенген зону и ЕУ, а не односи се на Србију.

„Односи се, међутим, на грађане Србије који су били у Шенген зони“, додала је она.

Производња маски у три смене

Представници већине компанија које производе хируршке маске и средства за дезинфекцију организоваће рад у три смене, како би одговорили на повећане потребе за тим средствима на нашем тржишту, рекла је Брнабић.Агенције

1 Коментар

  1. ХАХАХАХАХ…!!!!
    ЗНАЧИ JЕДИНA ДРЖАВНА ТАJНА СУ МАСКЕ.СЛАЖЕМ СЕ СА „УСТАШКОМ СПЕРМУШОМ“TO JE JЕДИНА ТАJНА КОJA JЕ ОСТАЛА У OКУПИРАНОJ СРБИJИ.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.