Владика: Не љубите руку свештенику, ни иконе и крст

2

(Фото: Eillen_1981/Depositphotos/Ilustracija)

Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије из Требиња упутио је апел верницима да избегавају физички контакт са свештеницима.

Он је вернике замолио да не љубе руке, иконе и крст приликом доласка у цркву, пише Блиц.

У свом обраћању верницима, он је позвао на солидарност код верника, које је између осталог замолио да се у “молитвама Богу моле, како за здравље заражених, тако и за њихове породице и пријатеље, али и за оне, који нажалост нису више међу нама”.



Такође, он је у својој посланици упућеној верницима и свештенству саветовао да се физички контакти између свештеника и верника сведу на минимум, односно, да се више не љубе руке, иконе и крст приликом доласка у цркву, већ да се све одвија без физичког контакта.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Између осталог, он се обратио и ризичној групацији којој коронавирус може највише да угрози здравље, хроничним болесницима и старијим лицима, које је замолио да се, услед опасности од заразе, не појављују на службама.



Блиц

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Владика: Не љубите руку свештенику, ни иконе и крст

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *