А вере нема, а вере нема, нема, нема: Патријарх наложио да се затворе цркве због коронавируса

10

Патријарх Иринеј (Фото: ЕПА)

Патријарх Иринеј позвао је свештенство СПЦ да сва богослужења саобрази одлукама Владе Србије о сузбијању вируса корона. Како “Новости” сазнају, служба ће се у време док траје епидемија обављати у празним храмовима, а за вернике ће бити обезбеђен телевизијски пренос.

Током ванредног стања у Патријаршији ће бити уведена дежурства. На тај начин се и Црква придружила борби против пандемије која је почела да односи животе и у нашој земљи.

Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

  1. Животодавац и Првозвани забранио Патријарху да ради…сад се види ко је “ВЈЕРА А КО НЕВЕРА”…Е ПАТРИЈАРХУ,ЧИМЕ СЕ ИНАЧЕ БАВИШ У СЛОБОДНО ВРЕМЕ…МОЛИШ СЕ ЗА ОЦА ВУЧКА…НЕКА,ПЛАТИЋЕТЕ ОБОЈИЦА ОНОМЕ КО ВАС ПОСМАТРА А ТИ СТАРИ СТОСТРУКО…УНИШТИЋЕШ ВЕРУ У НАРОДУ КОЈА ГА ЈЕДИНО ОДРЖА КАО И МЕНЕ ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ…НЕЋЕМО ЗАБОРАВИТИ ТВОЈЕ БОГОМ ТИ ДАНЕ ЗАПОВЕСТИ ПО КОЈИМА ТИ НЕ ПОСТУПАШ НО СА ПАПОМ ДОГОВОРИО ТИХОВАЊЕ,А ГОСПОД КУЦА НА ВРАТА КОЈА ТИ ЗАТВОРИ НАРОДУ ВЕРУЈУЋЕМ И КРСТ ОТЕ ИЗ ЊИХОВИХ РУКУ.ТИ КОЈИ ДАРА ЦАРА ОВОЗЕМАЉСКОГА МЕДАЉОМ ЗА УНИШТЕЊЕ СВЕГА СВЕТОГА…СВЈАТИ БОЖЕ,СВЈАТИ СВЕТИ,СВЈАТИ ГОСПОДИ !!!

  2. Vera nadilazi razum..Verom se zaustavljaju vetrovi…verom se more rastavlja….verom se po vodi hodi….verom se gore premeštaju…verom se mrtvi vaskrsavaju….ima li takvog sa takvom verom?

  3. Ово и није патријарх него екумениста сад је ваљда свакоме јасно. Никада се нико у историји православне Цркве није заразио од Св.причешћа или целивања светиња у Цркви, на самом делу је отворено богохулство богоодступника екумениста пред нашим очима. Господ наш Исус Христос има власт над смрћу, над болестима, над гресима над животом. Како је могуће да се толико помраче умови људи у Цркви да помсле да је могуће да се деси ширење заразе од Св.Причешћа или од целивања Св.животворног Крста или Св.Икона ? То се само може протумачити да су издајице, јуде на власти у Црвки. Страх се може разумети кад се јави код неверјујућих и нецрквених људи али кад се то пројави код људи који се представљају да су свештеници Бога живога онда је то отворено богохулство и богоотступништво. Световне власти су отворено против Бога и Вере, то су јавно исказали кад су Србију облепили шестицама и још кад су потопили Немањићку Св.Грачаницу ваљевску и још постављањем за председника Владе жену-содомита. Сада је цео неверујући свет сишао с ума у страху од заразе а лажни епископи, лажни свештеници саобразно са безбожницима из световних власти саучествују у затварању Цркава и удаљавању верног народа из Цркве под изговором повиновања безбожним властима. Дакле, и они, црквени властодршци врше вољу свога оца сатане да се укине Св.Литургија јер је то последња брана устоличењу антихриста.

    Господ наш Исус Христос лечи све болести, како некад тако и данас, лечи све недуге и очишћава све нечистоте душевне и телесне ономе ко стварно верује. А невернима нема помоћи.

    Глобалисти су спремили веома мале чипове, величине нано честице, и путем вакцине убацују у људско тело. Човек који прими чип, постаје као лутка на концима којом ђаво руководи, како коју нит ђаво повуче тако лутка реагује. Протоком времена такви људи постају све више злобни. Спремају и топломере, на којима има апаратура која ће изотопима тетовирати тришестице на десну руку или на чело, ако вам било ко тражи да измери телесну температуру не дајте десну руку нити чело под било каквим изговором. Температура се може измерити и под пазухом а не на чело или на десну руку.

    1. Хвала на коментару јер мислим да ћу да скренем од данашњих догађаја. Прво сам отишао у своју цркву и видео литургију на отвореном због заразе јер је тако одлучила епархија. Поклоних се икони, пољубих крст и икону који су постављени напољу и рефлексно се окренух, те одох кући. У души ми се отвори велика празнина и тежина јер сам први пут напустио литургију из убеђења. Моја деца су остала тамо, нисам ни помислио на њих. После су ме питала како се то од вируса чувамо вани а причешћујемо нормално? Олуја ми у глави јер знам да Христос побеђује али не и овде, јер је Корона јача. Зато сам и отишао да не бих био део те неистине. А након тога на ТВ-у литургија без верника! Гледао сам да видим има ли људи унутра и кад приказаше да нема помислих: ГОТОВИ СМО!! Имам ли неког истомишљеника? И ето видех твој текст. Не проговарам, да неког не осудим јер другачије осећам од оног што се дешава! Боже опрости ми ако нешто погрешно схватих, све урадих имена Твога ради!

  4. Sto se vi popovi ne molite bogu da uzme od vas tu bolest koja donosi smrt jer moze taj vas bog da vam pomogne u ovome trenutku kako paviste vernici vise patrijachi i popovi zasto vam bog ne pomogne zato sto vas vog ne voli zato sto ste veliki lazovi i nista drugo zato sto vi ne priznate daste pobrkali loncice prvo kada neko umre vi se molite bogu navodno i ponavljate u ime oca isina i svetoga duha akoje za vas otac akoje sin akoje sveti duh vi kao popovi nemate pojima sazivotom otac toje nas svemoguci bog nas stvoritelj jechova asin je isus hrist sin svemoguceg boga nasega stvoritelja jechove ataj sveti duh patoje duh boziji duh svemoguceg boga nasega stvoritelja jechove avi pravite trojstvo znateli vi da je armagedon vec na pragu i dace svemoguci bog nas stvoritelj jechova sve lazne religije unistiti i dace ostati samo jedna vera u pravoga svemoguceg boga nasega stvoritelja jechove izavas je kraj kraj vasih lazi odkako je sveta i veka vi lazete narod daje isus hrist bog aovaj jadan narod vas slusa kao malo dete jer viste im sa vasim lazima oprali mozak djubradi jedna pokvarena

  5. Nek se svestenici organizuju u sindikate i zatraze ukidanje samovolje episkopa i otudjenog patrijarha.Ako ne ukljuce zene u bogosluzenje nek se razmnozavaju medju sobom barem im to nije strano.

  6. Ма пустите та погрешна тумачења патријархове наредбе од пре пар дана, звучници се стављају пред цркве и народ слуша службу напољу на размаку од један метар један од другог, а свештеници излазе из цркве да исповедају и причешћују, тако се ради, то не може нико да забрани јер је по наредби и државе тако, и пред апотекама и продавницама чекају људи у реду, па тако и пред црквама, ништа страшно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *